banner480

Çineli Kore Gazileri’ne büyük iftihar

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi Başkanlığı, Çineli Kore Gazilerine takdim edilmek üzere getirdikleri 2 madalyayı ve belgeyi, Çine Kaymakamlığı’nda düzenlenen törenle sundular.

Çineli Kore Gazileri’ne büyük iftihar
banner269
Güney Kore Gaziler Bakanlığı aracılığıyla Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi Başkanlığı’na Çineli Gazilere takdim edilmek üzere gönderilen 2 madalya ve Türkiye Cumhuriyeti ile Kore Cumhuriyeti halkları arasında ‘BARIŞ BÜYÜKELÇİSİ’ ilan edildikleri savaşa katılma belgesinin teslimi sırasında duygu dolu anlar yaşandı.


Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi Başkanı Hasan Karataş ve beraberindeki Dernek Yönetim Kurulu üyeleri, Çine Kaymakamı Özkan Demir’i makamında ziyaret ederek Çine’den Kore Savaşı’na katılan Kore Gazisi Recep Öğüdücü ve Kore Gazisi Merhum Mehmet Akyıldız’ın eşi Canan Akyıldız’a madalya ve Savaşa Katılma Belgesi takdim ettiler.

Madalya takdimini Çine Kaymakamlığı makam odasında bizzat Çine Kaymakamı Özkan Demir yaparken, Soğancılar Mahallesi’nde oturmakta olan Kore Gazisi Recep Öğüdücü ve geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybetmiş olan Çine Kasar Köyü’nden Kore Gazisi Mehmet Akyıldız’ın eşi Canan Akyıldız duygu dolu anlar yaşadılar.

“90. madalyayı Çine’ye getirdik”

Aresbet Roman","serif"">Aydın’daki tek Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şubesi olarak 90. Madalyayı Çine’ye getirmekten dolayı gururlu olduklarının altını çizen Dernek Başkanı Hasan Karataş, “Güney Kore Gaziler Bakanlığı’ndan gelen bu madalyalarımız , Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanlığı tarafından dağıtılıyor. Aydın’da derneğimizin Nazilli Şubesi’nden başka hiçbir dernek, konuda yetkin değildir. K. Kıbrıs, G. Kore, Azerbeycan ve Bosna Hersek’de de şubelerimiz var. Yetkili makamlarla daima irtibat halindeyiz. Bugün burada değerli Gazilerimize madalyalarını getirmiş olmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz.” dedi.

“Şehit ve Gazilerimiz ile gurur duyuyoruz”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çine Kaymakamı Özkan Demir, “Şehit ve Gazilerimiz ile her zaman gurur duyuyoruz. Türk Askeri’nin kahramanlığını bilmeyen yok. Kore Savaşı’nda bu kahramanlığı bütün dünya bir kez daha şahit oldu. Bu gururu tekrar değerli Gazimiz ve değerli yakınları ile paylaştık. Bu gurura vesile olan Dernek Başkanı ve üyelerine teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“BARIŞ BÜYÜKELÇİSİ oldular”

Öte yandan üzerinde G. Kore Gaziler Bakanlığı’ndan gazilere madalya ile birlikte takdim edilmek üzere gönderilen Savaşa Katılma Belgesi’nde aynı zamanda Kore Gazisi Recep Öğüdücü ve Kore Gazisi merhum Mehmet Akyıldız’ın eşi Canan Akyıldız’ın Kore Cumhuriyeti halkının bütün iyi niyetleriyle ‘BARIŞ BÜYÜKELÇİSİ’ ilan edildikleri de belirtilmekte.(Murat TAN)

Fotoğraf;Hasan ÖZ






Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2014, 21:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472