banner488

Çineli engelliler, ‘Engelsiz Kahve’ye hayran kaldı

Çine Engelliler Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, Ödemiş Belediyesi Engelsiz Kahve’yi görmek ve çalışmaları incelemek amacıyla Ödemiş ve çevresine gezi düzenledi.

Çineli engelliler, ‘Engelsiz Kahve’ye hayran kaldı
banner269
Kente gelen, engelli ve ailelerinden oluşan 40 kişilik ekip, Engelsiz Kahve’ye hayran kaldı. Her engelli grubunun rahatlıkla hareket edebileceği şekilde tasarlanan Engelsiz Kahve’de, engelliler özgürce hareket etmenin mutluluğunu aileleriyle paylaştı. Yıllardır tekerlekli sandalye ile yaşamını sürdüren Enes Karabulut ise ilk kez salıncak binmenin sevincini, yaşadı.


Çine Engelliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ümran Kayalı, Engelsiz Kahve’yi, Ödemiş Belediyesi’nin internet sitesinde gördüğünü belirterek; “Ödemiş Akcebet Belediyesi’nin engellilere yönelik çalışmalarını yürekten kutluyorum. Ödemişli engellilere verilen değer, hiçbir yerde yok. Ödemiş Belediyesi’nin yapmış olduğu Engelsiz Kahve, yerel yöneticiler tarafından örnek alınarak tüm il ve ilçelerde uygulanmalı” dedi.

‘Çine’de yapılması için yetkililerle görüşeceğiz”

Çine ilçesi merkez ve köylerinde yaşayan aileler, çocuklarının engel durumları nedeniyle evlerinden, hatta köyden dışarı çıkmadıklarını belirterek, Ödemiş’teki Engelsiz Kahve uygulamasının Çine’de yapılması için yetkilerle görüşmek istediklerini belirttiler.


Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2014, 20:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472