banner480

Çineli Çocuklar 23 Nisanı Coşkuyla Kutladı

Çineli Çocuklar 23 Nisanı Coşkuyla Kutladı
banner269

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin açılışının 99. yıldönümü Çine’de coşkuyla kutlandı.

Sabahın erken saatlerinde Hükümet Meydanı’nda Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, öğrencilerden oluşan kortejin kutlamaların yapılacağı Yüksel Yalova Stadyumu'na yürümesiyle devam etti. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin ve millet ittifakı partiler törenin ardından Atatürk büstüne karanfil bıraktı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak için kürsüye gelen Hüseyin Özkan İlkokulu Müdürü İsmail Yanar, “Bu gün ulusal egemenliğimizin sembolü olan TBMM kuruluşunun 99. Yıldönümüdür. Toprakları yağmalanan yüce bir ulusun, düşmanlarını yurttan atmak için ant içtiği bir gündür. Yok edilmeye çalışılan bir ulusun tek bilek, tek yürek haline geldiği bir gündür. Büyük Türk Ulus’unun, kendini beğenmiş düşmanları karşı, Büyük Önder Mustafa Kemal Paşanın çevresinde çelik bir halka, tunç bir kale olduğu gündür. Köhne bir binada yepyeni bir ruh ve imanla, yepyeni bir devletin temellerinin atıldığı gündür. Harcı atalarımızın asil kanları ile yoğrulan ulusal egemenliğimizin Türk çocuklarına bayram olarak armağan edildiği bir gündür. Ve bugün, dünya çocuklarının her yıl kutladığı ilk ve tek bayram günüdür. 23 Nisan 1920 tarihi, ulusal iradenin en açık bir şekilde belirdiği, Türk Ulusunun kendini yönetme yetkisini eline aldığı ve Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı bir gündür. Demokrasimizin mimarı olan Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk, TBMM’nin açıldığı bu günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak sizlere armağan etmiştir. Kutlu Olsun. Ne mutlu demokrasiye gönül verenlere. Ne mutlu bu günümüzü bizlere armağan edenlere, Ne mutlu bu bayramı coşkuyla kutlayanlara. Ne mutlu Türküm diyene” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan resim, şiir, futbol ve çocuk oyunları yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve İlçe Jandarma Komutanı Soydan Hekim tarafından verildi. Çine halkının yoğun ilgi gösterdiği kutlamalar, ilk ve ortaokul öğrencilerinin düzenlediği halk oyunları gösterileri ve şiirlerin okunması ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2019, 14:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472