banner488

Çineli Çiftçiler Soğuk Hava Deposu İstiyor

Çineli Çiftçiler Soğuk Hava Deposu İstiyor
banner496
Çine’nin çiftçilerinden Kamil Doygun üretilen ürünlerin ihracata hazırlanması için bir işletme gerektiğini ve mallarının işlendiği yerin uygun olmadığı yetkili makamlara iletti.

Kamil Doygun, Karakollar Mahallesi’nde bulunan eski halde üretilen karnabaharları ihracat için hazırlayabilecekleri bir işletmenin ve soğuk hava deposunun olamamasından yakınarak bulundukları yere yetkili makamları davet etti. Doygun, ovada üretilen yaklaşık 500 bin karnabaharın Rusya’ya ihracatçı Veli Kaya tarafından ihracat edileceğini söyledi. Karakollar Mahallesi’nde bulunan eski hali ziyaret eden Çine Belediye Başkanı E. Salih Dinçer, Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan ve Çine Şoförler Odası Başkanı Bircan Öter çiftçinin isteklerini ve ihtiyaçlarını dinledi.

 En Büyük Sıkıntı İşletme ve Soğuk Hava Deposu

Sebze ve meyve üreticiliği yapan Kamil Doygun, Çine’de üretilen ürünleri için işletme ve soğuk hava deposunun yapılması istedi. Doygun,  “Yıllardır karnabahar ve çeşitli sebze, meyve üretiyorum. Üretilen ürün için en büyük sıkıntı işletme ve soğuk hava deposunun olmayışı. Çine ovasında üretilen karnabaharın ve diğer ürünlerdeki eksiklik olan soğuk hava deposu ve düzgün bir işletmesi için sağlıklı ve temiz bir işyerinin açılmasını istiyoruz. Çiftçimiz ürünlerini yurtdışına ihracatında en iyi yere gelebilmesi ve ihracat yapan firmalara kolaylık sağlanması açısından başkanlarımızdan yardım istedim.  Başkanlarım da işletme ve soğuk hava deposunu yapmak için söz verdi. Gelecekte tüm çiftçilerimizin bu tesislerden faydalanacaklarını düşünüyorum” dedi.

Üreticinin Sorunu Çözülecek

Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, "Kamil Doygun 750 dekar alanda çiftçilik yapan önemli çiftçilerimizden birisidir. Böyle bir sıkıntıyla biz ilk defa karşılaştık. Kendisiyle görüşmemizde sadece Ziraat Odası ile değil Belediye başkanımızla müşterek proje halinde bu işi çözeceğimizi ve beraberce hareket edersek daha hayırlı olacağını söyledim. Belediye Başkanımızla yerinde görmek için çiftçimizi ziyaret ettik. Hem Ziraat Odası hem de Belediye olarak çiftçimizin hizmetine en uygun şekilde ne gerekiyorsa yükleme yeri ve beton zemin konularını değerlendireceğiz.  Tüm Tarımsal faaliyetli projelerimizi Belediye ile beraber yürütüyoruz. Hayırlısı olur çiftçimizin ve ihracat firma yetkililerimizin sıkıntılarını çözmek bizlerin görevi” şeklinde konuştu.

Soğuk Hava Deposu İçin Çalışmalar Başlayacak

Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “ Üretimiz Kamil Doygun’ teşekkür ediyorum. Çine'den Rusya'ya yaş sebze ihracatı bizler ve Çine için onurlandırdı. Biz her zaman Çine’nin geleceği tarımdır diyoruz. Çine'mizin soğuk hava deposuna ihtiyacı olduğunu bilincindeydik ancak ihracatta bazı kriterler gerekiyor. Bunları karşılayabilmek için yükleme yeri, rampası ve soğuk hava deposunun olduğu tesis için çalışmalarımızı başlatıyoruz. En kısa sürede çiftçimizin ve ihracatçılarımızın hizmetine sunacağız” ifade etti.

Çine’ye Yük Sevkiyat Merkezi Kuruluyor

Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, "Çine’mizde üretilen malların Çine’mizdeki kamyoncu esnafımız tarafından nakliye edilmesi birleri her zaman onurlandırıyor. Çine’mize şu anda Belediye Başkanımızın desteği ile Çine Yük Sevkiyat Merkezini, kamyon ve tır parkını kuruyoruz. Üretilen malların yurt dışına ihracatı bizleri sevindiriyor. Şoförler Odası olarak ilçemiz adına yapılan her güzel projeyi desteklemeye hazırız. Üretimin daha çok olması, üretimde bulunan herkes için emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.













Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2018, 11:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472