banner488

Çine’deki Cezaevi Polemiği Meclise Taşındı

Çine’deki Cezaevi Polemiği Meclise Taşındı
banner496

Çine Belediye Meclis Eylül ayı oturumunu Havuzlu Sosyal Tesisler toplantı salonunda gerçekleştirdi. Gündem dışı konuşmalarda Çine’ye yapılması planlanan cezaevi konusu görüşüldü.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, ilçeye cezaevi yapılmaması gerektiğini savundu. Başkan Dinçer, Cumhur İttifakı Çine Belediye Meclis Üyelerine ‘cezaevi gelmesine memnun musunuz’ sorusunu sordu. Ayrıca Başkan Dinçer, Cumhur İttifakı Çine Belediye Meclis Üyelerinin Grubu’nun fotoğrafını makam odasına asacağını söyledi.

Meclis üyeleri cezaevi hakkında fikirlerini şu sözlerle dile getirdi. Millet İttifakı Çine Belediye Meclis Üyesi Özden Okumuş, “Çineli vatandaşlarımızın cezaevi ile çok büyük endişeleri var. İnsanlar bu yatırımı istemiyor. Taksi durağı meydanında anket yapalım. Buna yüzde 60 hayır derse cezaevini yapalım” dedi.

AK Parti Çine İlçe Başkanı ve Cumhur İttifakı Çine Belediye Meclis Üyesi Burhan Kandemir, “Bu yatırım yapılmadan önce gerekli araştırmalar yapılmıştır. Tek başına alınacak kara değil. Mustafa Savaş vekilimiz sivil toplum kuruluş temsilcilerinin fikirlerini aldı” dedi.

Cumhur İttifakı Çine Belediye Meclis Üyesi Evren Aytepe de, “Bizim de bazı kaygılarımız var ama artıları da fazla. Ama Çine’nin nüfusu her geçen gün azalıyor” diye konuştu.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Yapılacak cezaevi Yolboyu, Karakollar ve Kahraman mevkiinde. Bu üç mahallemiz toplam nüfusu 5 bin civarındadır. Yapılacak cezaevini kapasitesi de 4 bin 500 kişilik. Bu gelecek kişiler çok iyi insanlarda olabilir. Bunların çocukları bizlerin çocuklarıyla beraber okuyacak. Çine’ye bu cezaevini yapılmasını uygun görüyor musunuz? Yapılacak cezaevi artıları daha mı fazla. 10 yıl sonra bu yapı değişecek. Çine bu şekilde kalmayacak. Dışarıdan gelecek olanlar tarafında ailelininiz veya çocukların zarar görmesini istemisiniz. Belki Çine’ye yapılacak olan cezaevi bölgesel cezaevi olacak. Buradaki suçlular ağır suçtan yargılanan suçlular olacak. Hep birlikte araştıralım. Cezaevi olan il veya ilçeler memnunsa yaptıralım. Çine bu güne kadar köftesi, yağı ve su le anılan bir ilçe. Ama şimdi adı cezaevi ile anılacak. Bu vebalin altında kalkabilecek misiniz. Ben AK Parti grubunun fotoğraflarını makam odama çerçeveletip astıracağım. Cezaevini yaptırmak isteyen grup budur. 10 yıl sonra hepimizin çocukları gelsin ya teşekkür ederler ya da başka bir şey söylerler” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç ise, “Başkanım Çine’nin büyümesinden korkuyor musunuz? 4 bin 500 kişi gelirse ilçenin nüfusu 50 bin aşmasından mı endişelisiniz. İç Anadolu tarafında bu gibi yatırımları almak için Adalet Bakanlığı’nın önünde oturanlar var. Niye her şeyin kötü tarafından bakıyorsunuz. Çine zaten büyük bir köy durumda. Siz Çine için ne yapıyorsunuz? Benim gönlüm cezaevi yapılmasına razı. Siz de ilçenin nüfusunun artmasına razı olun” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin ise, “Arkadaşalar bununla ilgili araştırmalar yapıldı. Yeni model cezaevi nerelere yapıldığı ile ilgili bilginiz var mı? Başka yer bulamadılar. 250 dönümlük merayı cezaevine çevirdiler. Yaşam alanı ile cezaevini 5 metrelik bir yol ayırıyor. Böyle bir örneği yok. Amerika, İsrail ve Rusya’dan son cezaevi konusunda biz geliyoruz. Adamlar cezaevini 30-40 kilometre uzağa yani yaşam alının dışına yapıyorlar. Belediye ilgilendiren resmi bir şey yok. Adalet Bakanlığı görevlileri geldi. Sizin daha önceki ilçe başkanı ve yönetimi yeri belirledi. Burayı kolayına geldi. Kimsede gıkını çıkarmadı. 2,5 yıllık bir serüvenden hanginizin azında cezaevi açıklaması çıktı. Pankart astık. O pankartta cezaevi kelimesi geçmiyor. Söylesenize cezaevi geldi diye” ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı Çine Belediye Meclis Üyesi Muhammed Demir ise, “Bunun kararını verecek biz değiliz. Mecliste alınan kararla cezaevi kapatılacaksa buyurun karar alalım kapatalım. Bu yatırımın kararı bugün verilmedi. Bunun kararı daha önce verilmiş. Bu ilçede işsizliği azaltmak için bugüne kadar ne yaptınız? Ben ikinci tesisi açtım ve 150 kişiye istihdam sağladım” dedi.

Çine Meclisinde ‘Yeraltı Kaynakları Komisyonu’ Kuruldu

Meclis, 8 gündem maddesini oy birliği ile karara bağladı. Cumhur İttifakı Çine Belediye Meclis Üyesi EYSİM Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir’in talebi üzerine Çine Belediye Meclisi’nde ‘Yeraltı Kaynakları Komisyonu’ kuruldu.

Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’nda Cumhur İttifakı Çine Belediye Meclis Üyesi EYSİM Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir’in talebi Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nda gündeme taşındı. Muhammet Demir’in madencilik komisyonu talebi üzerine Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nda ‘Yeraltı Kaynakları Komisyonu’ kuruldu. Yeraltı Kaynakları Komisyonu Üyeleri ise, Muhammet Demir, Timuçin Karabulut ve Özden Okumuş isimlerinden oluştu. Komisyonun ikinci kez kurulduğuna dikkat çeken Muhammet Demir, “İlçemizin yeraltı kaynaklarını bilinçli bir şekilde ekonomiye dönüştürmek için çaba sarf eden bir kişi olarak yaratılmaya çalışılan çeşitli ve gerçeği yansıtmayan algıları ortadan kaldırmak ve ilçemizin yararına işler yapmak için bu komisyonumuzu iyi değerlendirmemiz gerekiyor” dedi.

Güneş Enerji Santralinde Çine Meclisi Hem Fikir

Çine Belediye Meclisinde gündem maddeleri içerisinde yer alan Güneş Enerji Santrali Cumhur ve Millet İttifakı Belediye Meclis Üyelerinin onayını aldı. Cumhuriyet Mahallesi Fatma Öz Anaokulu arkasında bulunan belediyeye ait arazide kurulması planlanan güneş enerji santrali için AK Parti Çine İlçe Başkanı Çine Belediye Meclis Üyesi Burhan Kandemir yer konusunda geniş kapsamlı bir araştırma talebinde bulundu. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer projenin sağlayacağı gelir bakımından faydalı bir çalışma olacağına dikkat çekerken yer konusunda ise henüz net bir karar vermediklerini söyledi. Çine Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ramazan Özhan, proje ile belediyenin elektrik maliyetinden kurtulacağını ayrıca ek gelir elde edeceğini belirtti. Cumhur ve Millet İttifakı Meclis Üyeleri projenin faydalı olacağı konusunda hem fikir oldu. Proje ilgili komisyona havale edildi.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2021, 12:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472