banner488

Çine’de yoğun katılımla Muhtarlar Günü Kutlandıı

Çine’de yoğun katılımla Muhtarlar Günü Kutlandıı
banner496

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Çineli muhtarlar çelenk sunma töreninde Çine Hükümet Meydanında Atatürk Anıtı önünde buluştu.

Çine’de ilk defa Muhtarlar Günü yoğun katılımla kutlandı. Çine Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Kapıkıran, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulmasın ardından İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Kapıkıran, “Bilindiği üzere ülkemizde ilk muhtarlık teşkilatını kurulduğu gün olan 19 Ekim 1829 yıl dönümü 2015 yılından itibaren muhtarlar günü ilan edilmiştir. Muhtarla günü ilan edilmesine, başta Cumhurbaşkanımız, Hükümetimizin Gazi Meclisi, İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonumuza şükran borçluyuz. Nasıl siyasi partilerimiz demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarıyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, dediği gibi muhtarda demokrasinin temel taşıdır. Muhtar, vatandaşlarımızın oyları ile seçilen ve cumhuriyet tarihimiz boyunca köy mahallerimizin en önemli temsilcisi olmuşlar ve olmaya devam edecektir. Birlik ve beraberlik içerisinde el birliği ile yarınlarımızı daha yaşanır durama getirmeliyiz. Emek ve özveriyle çalışan tüm muhtarların bu özel gününü gönülden kutluyor; bizi bu onurlu göreve layık gören mahalle halkımıza çok teşekkür ediyorum. Görevi başında vefat eden muhtarlarımızı Allah’tan rahmet ve ailesine başsağlığı diliyorum” dedi.

Muhtarların Muhtarlar Günü’nü kutlayan Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, “Bizim için ilk defa 1833’den beri seçimle gelen memurlardır muhtarlarımız. Biz devlet ve millet olarak yaklaşık 43 yıl süreyle sadece muhtarlarımızı seçtik. Seçimle gelen ilk memurlar sizlersiniz, onun için bizim, milletimiz ve devletimiz için en kıymetli arkadaşlarımızsınız. Bizler sizlerin her zaman hizmetinizdeyiz. Her gününüz bugünkü gibi mutlu ve sağlıklı olsun tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Çine Hükümet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene; Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaan Güllü, İlçe Jandarma Komutanı Soydan Hekim, İlçe Emniyet Müdür Emniyet Amiri Talet Afşar, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, daire amirleri, parti temsilcileri, Çine Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Kapıkıran ve yönetim kurulu üyeleri, ilçedeki tüm muhtarlar katıldı. Konuşmaların ardından Muhtarlar Gününe katılan misafirlere lokma ve aşure ikram edildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Cengiz Toksoy
Cengiz Toksoy - 3 yıl Önce

Tebrikler Muhtarlar gününüz kutlu olsun Basarilar dilerim.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472