banner488

Çine’de yağmur duası yapıldı

Çine’de yağmur duası yapıldı
banner269
Çine’de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yağış olmaması nedeniyle ilçe genelindeki bütün camilerde, cuma namazı öncesi yağmur duası yapıldı.

Çine’de yaşanan kuraklık nedeniyle müftülük tarafından Cuma namazından önce tüm camilerde yağmur duası okundu. Yağmur duasına, Merkez Çarşı Camisi’nde İlçe Müftüsü Feyyaz İdin’e Muğla Menteşe Merkez İlçe Müftüsü Aslan Çıtır eşlik etti. Çine’nin birkaç mahallesinde ayrıca mahalle halkı tarafından yağmur duası yapıldı.

Hallaçlar Mahalle sakileri ekinlerinin ve zeytinlerin gelişmesi için suya ihtiyaç olduğunu belirterek "Bu dönemde yağmur yağarsa hem toprak yumuşayacak hem de ürünlerimiz daha çabuk büyüyecek" dedi. Kurak geçen yaz mevsiminin ardından ekim ayının da yağışsız geçmesi Hallaçlar Mahallesi çiftçilerini tedirgin etti. 7’den 70’e çok sayıda vatandaş yağmur duası için mahalle meydanında toplandı. Cuma namazı sonrası mahalle meydanında yağmur duası yapıldı. Yağmur duasının ardından davetlilere lokma ve aşure ikramı yapıldı.

Hallaçlar Mahalle Muhtarı Mehmet Ateş’in önderliğinde bu yıl ilk defa gerçekleştirilen Yağmur Duasına Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan ve yönetim kurulu üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.



















Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472