banner488

Çine’de, Toplulaştırma İçin Toplanıldı

Çine’de, Toplulaştırma İçin Toplanıldı
banner269
Çine’de, arazi toplulaştırma ve sulama sistemiyle ilgili çiftçiler ve mahalle muhtarlarına bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Çine Belediye Sosyal Tesisinde, Çine Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü, Aydın İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ile birlikte arazi toplulaştırma ve sulama sistemiyle ilgili çiftçiler ve mahalle muhtarlarına bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Aydın İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Fuat Fikret Aktaş, Çine İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ağaran, Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, mahalle muhtarları ve tarla sahipleri katıldı. Çiftçiler sorunlarını yetkililere ileterek, sorunların çözümlenmesini için çalışmaların hızlandırılması istediler.

Tarla sahipleri ve muhtarlar, proje ile ilgili bir mahallede başlayan çalışma bitmeden diğer bir başka mahallede çalışma başlatılmamasını istedi. Çiftçiler, mısır ekim döneminin yaklaştığını arazideki acil sorunların giderilmesi gerektiğini dile getirirken yeni belirlenen tarlalarda su sorunlarının baş göstereceğini, sulama kanalı projesinin de bir an önce tamamlanmasını istedi. DSİ yetkilileri Gökbel Barajının 2018 yılı içerisinde tamamlanacağını ve sulama kanal projesinin gerçekleştirileceğini belirtti.

“Biz kimsenin zarar görmesini istemeyiz”

Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Çine Toplulaştırma Kontrol Mühendisi Selim Kazmazoğlu, arazilerde yaz kış ürün ekimi gerçekleştirilmesi sebebiyle projenin hızlı bir şekilde ilerlemediğine değindi. Kazmazoğlu, “Projeye başlanırken geçtiğimiz Eylül ayında üretici dedi ki biraz erteleyelim. O gün Vali beyde üreticiden gelen talebi geri çevirmedi. Biz kimsenin zarar görmesini istemeyiz. Burası hayvancılık bölgesi, tarım geçim kaynağı. İlk olarak 4 mahallenin planlaması ertelenince 13 mahallenin planlaması yığıldı. Yani şimdi yazın arazi ekili kışın arazi ekili biz burada çiftçimizin ekonomik anlamda da bu işten zarar görmesini istemiyoruz. Ekinlerini hasat etmesini bekliyoruz. Yani birde bazı yerlerde burada çalışma yapamazsın diye karşımıza çıkan kişiler oluyor. Silahla tehdit ediliyoruz. Bu gibi sorunlar çalışmaları yavaşlatıyor. Hava şartları ve arazi şartları müsaade eder ise 13 mahallemizde Temmuz ayına kadar yol çalışmaları tamamlanacak” dedi.

“Sorunlarımızı hep birlikte çözeceğiz”

Amacımız sıkıntıları büyümeden bertaraf etmek diyen Çine Kaymakamı Özkan Demir, “Sahada çözmek. Bazı şeyleri en son biz duyuyoruz ve üzülüyoruz. Muhtarlar, Ziraat Odası, Muhtarlar Derneği, Tarım İlçe Müdürlüğüne sıkıntılar aktarılır ise bizler her zaman görevimizin başındayız. Sahadaki arkadaşlarda çalışıyorlar. Bazı sorunlar tabiki de olacaktır. Bunları hep birlikte çözeceğiz. Toplulaştırma üretici ve tarım adına çok büyük fayda sağlayan bir yenilik. Bu yenilik gerçekleşirken herkesi anında memnun etmekte maalesef mümkün değil. Hep birlikte çalışarak, sorunları aciliyetine göre sıraya alıp, çözerek yolumuza devam edeceğiz" ifade etti. 









Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472