banner488

Çine’de, Tahtacı Türkmenleri Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği

Çine’de, Tahtacı Türkmenleri Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği
banner269

Tahtacı Türkmenleri Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Çine’de kuruldu. Dernek ilk kongresini yaparak başkan ve yönetim kurulu seçimini gerçekleştirdi.

Tahtacı Türkmenleri Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği yaklaşık üç ay önce Çine’de kuruldu. Dernek ilk kongresini Yeniköy Mahalle Muhtarlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Genel Kurul öncesinde varılan mutabakat ile seçimlere blok listeyle gidildi. Genel kurulda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra divan başkanlığını Tahtacılar Federasyonu Genel Başkanı Yolcu Bilginç, yazmanlar ise Halil Gültin ve Kübra Kırmızıgül’ün görev aldığı kongre başladı.

Çine Tahtacı Türkmenleri Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Kırmızıgül, “Kendi örf adet ve yaşam felsefelerinin İnsan sevgisine, hümanizme ve Alevi Türkmen kültürüne dayandığını belirterek, Mustafa Kemal Atatürk ilke ve inkilaplarına sahip çıkan çağdaş toplumun temsilcisiyiz. Kongremize katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz” dedi.

Çine Tahtacı Türkmenleri Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığına Ali Kırmızıgül, Yönetim Kuruluna; Engin Kara, Ali Toptaş, Yüksel Kafes, Sadık Yıldız, Ali Motor, Ali Karadağ, Yönetim Kurulu Yedek Üyeler; İlhan İri, Suna Beyhan, Halil Gültin, Seval Yıldız, Halil Gedik, Ali Çıvgın, Ali Barlak seçildi. Denetim Kuruluna; Mehmet Şirip, Murat Ali Çıvgın, Halil Ece, Denetim Kurulu Yedek Üyeler ise; Ali Şirip, Zafer Gül, Heyecan Karabulut seçildi.

Federasyon üst kurul delegelerine; Ali Kırmızıgül, Suna Ece, Engin Kara, Kübra Kırımızıgül seçildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472