banner480

Çine’de Şubat Ayı Belediye Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Çine’de Şubat Ayı Belediye Meclis Toplantısı Gerçekleşti
banner269

Çine Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı E.Salih Dinçer başkanlığında gerçekleştirildi.

Çine Belediyesi meclis toplantısı, Belediye Başkanı Salih Dinçer’in başkanlığında meclis salonunda gerçekleşen toplantıda 3 gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Birinci gündem maddesi; Hasanlar Mahallesinde kadastro çalışmalarında görev yapmak üzere bilirkişilerin belirlenmesi konusu görüşülerek Yaşar Kahraman, Orhan Gökbel ve Münir Gökbel bilirkişi olarak oy birliği ile kabul edildi. İkinci gündem maddesi; Meclis Üyeleri ve komisyonların huzur haklarının belirlenmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun görüşüldü. 5393 Belediye kanunun 32. Maddesine göre 2020 yılı için Belediye meclis Üyeleri ve Komisyon üyelerine ödenecek huzur hakkı 133 lira olarak belirlenmesi oy birliği ile kabul edildi. Üçüncü gündem maddesi; Çine merkezinde kaldırım bulunmayan cadde ve sokaklarda işgallerin önlenmesi konusu görüşülerek, Trafik ve Çevre Komisyonuna sevki oy birliği kabul edildi.

Eşiyok, “Trafik Sorununa Kesin Çözüm Bulalım”

İlçenin en önemli problemlerinden bir tanesi trafiğin olduğunu belirten AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi Mutlu Menderes Eşiyok mecliste söz alarak, sorunlara kesin çözüm getirmenin yollarını önerdi. Mutlu Menderes Eşiyok, “Trafik problemleri için komisyon kurduk. Sorunları çözmek için net bir çözüme ulaşamıyoruz. Taksi Durağı alanında ciddi bir otopark haline gelebilir. Şimdi diyeceksiniz ki paramız yok. Mesela üstünü dükkan yaparak altını otopark yapılabilir. Vatandaşlarımızı 20- 30 dakika süre verdik. Trafik engelleniyor, kapatıyor, bazen de problem çıkartıyor. Vatandaşa 30 dakika diyebilmemiz için öncelikle bir yer göstermemiz lazım. Artık köklü bir çözüm bulmamız lazım. Bu bizim ciddi bir çalışma yapmamız gerekçesi. Vatandaş bizlere görev verdi 5 yılda en azından bir şeyler yapalım. Trafik sorununu geçici çözümlerle geçiştiriyoruz sonunda yine tıkanıyoruz. Kesin çözüm bulsak vatandaşlarımızda Allah razı olsun trafik sorunu 15- 20 yıl rahatladı noktasına geçelim artık” şeklinde konuştu.

Otopark yapımı için üç yer belirleyen Başkan Dinçer, “Yani bizim aklımıza gelen çözümler bunlar. Sizin de dediğiniz gibi Taksi Durağına alt tarafı bir otopark planımız var ama üst tarafını henüz kamulaştıramadık. Yaklaşık 3-4 milyonluk bir maliyetle orayı kamulaştırabiliriz. Bu parayı sağlayamadık. Trafiğin köklü çözülmesinde bir projeniz varsa onu da değerlendirelim. Taksi Durağından önce, Ziraat Bankası'nın arkasında alan ile peynirci halini olduğu yerleri düşünsek. Bu üç yeri önümüzdeki meclis toplantısına kadar herkes bir proje geliştirsin, sora ortak bir karara varalım” dedi.

“Madenler İçin OSB”

Maden şirketleri için şehir dışında ayrı bir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması önerisini getiren Meclis Üyesi Muhammet Demir, “Çine maden zengini bir yer. Çine'mizde birçok aile geçimini maden sektörü ile sürdürmekte. Birçok maden iş adamı ilçede yatırım yapmak istiyor. Yeraltı kaynaklarımızı ekonomiye kazandırırken bir de yanlış bilgiler ile bu zenginliklerimize darbe vurmaya çalışıldığına şahit oluyoruz. Yanlış algı yüzünden bazı iş adamları ilçeden ayrılmak istiyor. Biz bugün ilçemizin nüfusu niçin 50 binin altına düştü diye kara kara düşünüyor, nüfusumuzu artırmak için kampanyalar düzenliyoruz. Ancak ilçemizin ekonomisine büyük fayda sağlayan yeraltı kaynaklarımıza sahip çıkmaz isek yarın ilçemiz nüfusunu nasıl 10 bine çıkartırız sanırım bunun derdine düşeceğiz. Gelin, Çine'mizdeki bütün maden şirketlerini bir alanda toplayalım. Bu konuda biz meclis olarak öncü olalım. Şehir dışında bir maden sanayi bölgesi inşa edelim. Tüm şirketleri bu alanda toplayalım" dedi.

Başkanı Dinçer, bu talebin hükümet gelmesi gerektiğini, belediyenin yaptırım gücünün olamadığını ancak destek olabileceklerini ifade etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472