banner488

Çine’de Resmi Nikahlarını Müftü Kıydı

Çine’de Resmi Nikahlarını Müftü Kıydı
banner496

Müftülere resmi nikah yetkisinin verilmesinin ardından Çine’de ilk resmi nikah Çine İlçe Müftüsü Mehmet Atay tarafından kıyıldı.

Nikah törenine evlendirme dosyası ve belediye nikah memurlarının giydiği cübbe ile gelen Çine İlçe Müftüsü Mehmet Atay, ilk kez resmi nikahı kıymak için nikah masasına oturdu. Atay, evlenmek için müracaat eden gelin Nevval Bozdoğan ve damat Turan Karakolak’a evlilik işlemleriyle ilgili yönetmelik metnini okuyarak, şahitler huzurunda birbirlerini eş olarak kabul edip etmediklerini sordu. Gelin ve damattan "evet" yanıtı alan Atay, çiftin nikahını kıydı. Çine Müftülüğünde gerçekleştirilen ilk nikah merasimi Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Yeni çifte Kur’ânı Kerim ve İslam ilmihali hediye edildi.

Çine’de ilk resmi nikahı kıyan İlçe Müftüsü Mehmet Atay, “Rabbimiz ayeti kerimde kadın ve erkeği anlatırken, Onlar (hanımlar) sizin örtünüzdür, sizler de onlar için bir örtüsünüz” buyurmaktadır. Dolayısıyla eşler, her durumda birbirlerinin örtüsü mesabesindedir. İnsanın bir takım eksikleri, hataları olabilir, onun için aile içinde eşler aralarındaki eksikleri, kusurları örtmek durumundadırlar. Eşler bu sayede her durumda birbirlerini korumak durumundadırlar. Zaten Arapça’da “üsratün” kelimesi aile anlamındadır aynı zamanda zırh anlamı taşır. Ailenin bir diğer anlamı da tek başına ayakta duramayan demektir. Evlilikte de böyledir karı- koca olduktan sonra yani nikah bağı ile sözleşme yaptıktan sonra artık bir bütünü tamamlamış oluyorlar. Aile müessesesi bizim kutsal değerlerimizdendir. Onun için sağlıklı yürümelidir. Sağlıklı, milli ve manevi değerlere bağlı nesillerin yetişmesi için bu önemlidir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2018, 20:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472