banner488

Çine’de Öğretmenler Günü törenle kutlandı

Çine’de Öğretmenler Günü törenle kutlandı
banner269
Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü” etkinliği büyük ilgi gördü. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmenliğinin verilmesi nedeniyle her yıl 24 Kasım’da kutlanan Öğretmenler Günü kutlamaları Çine’de törenle kutlandı.

Tören, Çine Hükümet Meydanı'nda Atatürk Anıtına Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin konulması saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından program Çine Belediye Kültür Salonu'nda devam etti. Çine Kaymakamlığı ve Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen 24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları Çine Madran Anadolu Lisesi koordinesinde Çine Belediye Kültür Salonu'nda gerçekleştirildi.

Törene, Çine Kaymakam Vekili Karpuzlu Kaymakamı Ömer Faruk Güngen, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim, Askerlik Şube Başkanı Cuma Ali Nacak, Milli Eğitim Şube Müdürleri ile kamu kurum ve kuruluş amirleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda öğretmen katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çine Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ yaptı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın öğretmenlerle ilgile mesajının okunması ile devam etti.

Çine Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ konuşmasında; “Bu gün millet mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmen oluşunun yıldönümü,yurdumuzun her köşesinde olduğu gibi ilçemizde de bu onurlu ve gururlu mesleğin mensubu olarak görev yapan ve görev yapmış emekli olan öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Gününüz’ kutlu olsun. Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve en ölümsüz mesleğidir. Öğretmenler toplumların hem mazisidir, hem de maziyi öğreticisidir. Milletimizin tarihini, kıymetini, ideallerini, değerlerini çocuklarımıza öğreten, onlara bilgileriyle ışık tutan öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Biz öğretmenler yılmadan, yorulmadan, sabırla elimizdeki aydınlık meşaleyi ülkemizin dört bir yanına ulaştıran; vatan, millet, devlet, bayrak aşkıyla, insan sevgisiyle, inanç ve imanla ulvi bir vazifeyi yapan insanlarız. Bu doğru yolda önümüze çıkan tüm engelleri yüce milletimizin yardımı ile en son 15 Temmuz’da olduğu gibi bertaraf edeceğimize inancım sonsuzdur” dedi.

Çine Milli Eğitim Müdürü Üstündağ’ın konuşmanın ardından, Çine Madran Anadolu Lisesi öğrencileri Öğretmenler Günü'ne özel şiirler okudu, şarkılar söyledi. Emekli öğretmenlere çiçek taktim edilerek teşekkür edildi, göreve yeni başlayan öğretmenler öğretmen Zeki Gürbüz eşliğinde yemin etti. Öğretmenler günü için düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyelerince hediyeleri takdim etti.

Hediye ve ödüller verildi

Emekliliğe ayrılan öğretmenler; Sevim Tekin, Mustafa Metin Erçin, Figen Güngör, Ferit Laçin, Hülya Lale Şahin, Mehmet Yüksel, Meltem Bölük, Şenol Usta, Yaşar Ünal ve Dilek Apa.

Göreve yeni başlayan öğretmenler; Gökben Çelebi, Ali Aykut, Özge Çelik, Büşra Önder, Cafer Cem Gülsever, Hasibe Acar, Nilüfer Kalkan, Gökhan Yaşar, Pelin Fulya Tornay ve Yemliha Şeker.

Resim yarışmasında derece girenler; Birinci Atatürk İlkokulu’ndan Cavit Ataköylü, İkinci Hüseyin Özkan Ortaokulu’ndan Elif Su Gül, Üçüncü Fevzi Paşa Sevim Kalkan İlkokulu’ndan Kerem Şahin,

Şiir yarışmasında derece girenler; Birinci İmam Hatip Ortaokulu’ndan Ayşe Irmak Altıntaş, İkinci Namık Kemal Ortaokulu’ndan Ayşenur Özdoğan, Üçüncü Mustafa Türkoğlu Ortaokulu’ndan Yeter Yaşar,

Kompozisyon yarışmasında ortaokullarda derece girenler; Birinci Namık Kemal Ortaokulu’ndan Yağmur Aslıhan, İkinci Akçaova Ortaokulu’ndan İzel Sönmez, Üçüncü Mustafa Türkoğlu Ortaokulu’ndan Neslişah Yaşar, Liselerde ; Birinci Muhsin Kalkan Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Gamze Bal, İkinci Madran Anadolu Lisesi’nden Mafide Aydın, Üçüncü Çine Anadolu Lisesi’nden Nail Demir ödüllerini aldı.




























Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472