banner488

Çine’de Muhtarlar Günü Kutlandı

Çine’de Muhtarlar Günü Kutlandı
banner496
19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Çineli muhtarlar çelenk sunma töreninde Atatürk Anıtı önünde buluştu.

Çine Muhtarlar Derneği Başkanı Abdülkadir Akalın ve Hamitabat Mahalle Muhtarı Nilgün Akgümüş, Muhtarlar günü nedeni ile Atatürk Anıtı'na Çine Muhtarlar Derneği adına çelenk bıraktı. Çelenk Koyma Törenini ardından Çine Muhtarlar önce Çine Kaymakamı Özkan Demir’i, daha sonra Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’i makamında ziyaret ettiler.

“Muhtarlar Devletin Temel Taşı”

Çineli muhtarlar, ilk önce Çine Kaymakamı Özkan Demir’i makamında ziyaret ettiler. Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Muhtarlar Derneğinin ve tüm muhtarların muhtarlar günün kutladı. Kaymakam Demir, “Biz muhtarlarımızı seviyoruz, her zaman birlikte çalışmaktan keyif alıyoruz. Nasıl vücudun hücreleri en küçük temel yapı taşı ise muhtarlıklarımızda gerçekten devletin en temel yapı taşı. Muhtarlıklar ne kadar sağlıklı işlerse devlette o kadar sağlıklı işler. Bu alamda önemli bir görev icra ediyorsunuz. Tüm muhtarlarımızın muhtarlar gününü kutlarım” ifadelerini kullandı.

Muhtarlar, Parke Taşı İstedi

Ardından Çine Belediye Başkanı E. Salih Dinçer’i ziyaret eden muhtarlar, yollarına parke taşı döşemek için taşa ihtiyaç olduklarını dile getirdiler. Çine Muhtarlar Derneği Başkanı Abdülkadir Akalın, belediyenin vermiş olduğu hizmetlerden dolayı Çine Belediye Başkanına teşekkür etti. Denek Başkanı Akalın, ”Birçok mahalle muhtarımızın parke taşına ihtiyacı var. Yollarımızdaki sorunların giderilmesini ve bir mahalledeki çalışma bitmeden diğerine geçilmemesini istiyoruz” dedi.   

Çine Belediye Başkanı E. Salih Dinçer, muhtarların taleplerini not alarak bütün mahallelere parke taşı döşenmesi için İller Bankası’ndan çıkacak krediyi beklediklerini söyledi. Başkan Dinçer, “Büyükşehir yasası ile büyük bir aile olduk. Bir şeyler yamaya çalıştık ve yaptığımıza inanıyorum. Önümüzde 1,5 yıl daha bir görev süremiz var, bu sürede hap beraber daha hızlı, inanarak görev yapacağız. Göreve gelirken halkımıza sözler vermiştik onları tutacağız. Bu dönemde hep beraber görev yaptık, hepinize bugüne kadar verdiğiniz desteklerinizden dolayı çok teşekkür ederim. Çalışalım ve halkımıza hizmet vermeye devam edelim. Hepinizin Muhtarlar Gününü kutluyorum” dedi.

“Rütbelerin En Büyüğü”

Çine Muhtarlar Derneği Başkanı ve Kahraman Mahalle Muhtarı Abdülkadir Akalın günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Akalın, “Geçmişi 1829 yılına dayanan muhtarlık müessesesi, ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturmaktadır. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Ayrıca çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Dolayısıyla, halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş muhtar kardeşlerimiz, son derece önemli bir makamda bulunmaktadırlar. Vatandaşımızın hastasında, cenazesinde, düğününde kısacası sosyal yaşamın içerisinde kendini gösteren her türlü üzüntüde ve sevinçte kapısını gönül rahatlığı ile çaldığı makamda görev yapan muhtarlarımız bizlerin de baş tacıdır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenli olarak muhtarlarımızı ağırlayarak, onların görüşlerini ve isteklerini dinleyip demokrasimizin bu en eski ve köklü kurumunun temsilcilerine hak ettikleri değeri göstermektedir. Geçtiğimiz yıl, muhtarlık ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla, 19 Ekim günü hükümetimiz tarafından ‘Muhtarlar Günü’ olarak belirlenmiştir. Milletimizin tercihine, teveccühüne, itimadına mazhar olmak gerçekten rütbelerin en büyüğüdür. Dolayısı ile halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş muhtar kardeşlerimiz, son derece önemli bir makamda bulunmaktadır. Bu gün vesilesiyle öncelikle Çine’mizde görev yapan 72 muhtarımıza ve tüm muhtarlarımıza çalışmalarında kolaylık ve esenlikler diliyorum” şeklinde konuştu.


































Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472