banner480

Çine’de "Mevlid-i Nebi" Konferansı Düzenlendi

Çine’de  "Mevlid-i Nebi" Konferansı Düzenlendi
banner269
 Hz. Muhammed'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü dolayısıyla Çine’de, İlçe Müftülüğü ve Anadolu İmam-Hatip Lisesinin tarafından "Peygamber Efendimizin Sünneti ve Daveti" adlı konferans düzenlendi.

Çine Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Çine Kaymakamı Özkan Demir, Askerlik Şubesi Başkanı Kıdemli Başçavuş Cumali Nacak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Tosun, AK Parti İlçe Kadın Kolları başkanı Nurten Payza, muhtarlar, din görevlileri, okul müdürleri, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Sunumunu Ercan Yasak’ın yaptığı program, İstiklal Marşı, saygı duruşu, Kur’an-ı Kerim tilaveti, din görevlilerinden ilahi dinleti, öğrencilerden ilahilerle başladı. "Peygamber Efendimizin Sünneti ve Daveti" adlı konferansı Çine İlçe Müftüsü Mehmet Atay verdi.

Kur’anı Kerim, Hz. Muhammed ile ilgili hangi görev ve sorumlulukların olduğunu, Kur’an ve sünnet bütünlüğünü içerisinde Hz. Muhammed’in önemini belirten konferans konuşmasını yapan Çine İlçe Müftüsü Mehmet Atay, “Hz. Peygamber Efendimiz karşı üç tane önemli görevimiz olduğunu düşünüyoruz. Peygamber Efendimiz (sav) anmamız, anlamamız ve yaşatmamız gerekiyor. İşte üzerimizdeki bu sorumluluğumuzun bir gereği olarak sizlerle bu gece âlemlere rahmet olarak gönderilmiş olan sevgili peygamberimizi anlatmak için buradayız. kitabı kerimimizde Peygamberimiz vahiyle bilgilendirildiği için bize neyi verirse almamız, neyden bizi sakındırırsa ondan sakınmamız gereken bir insan olduğu belirtiliyor. "En kaba davranışlar içerisinde bulunanları bile azarlamıyor" Hazreti Muhammed'in merhamet ve kibarlığı ile örnek bir şahsiyet, ailesi ve ashabı ile olan ilişkilerinde bu yönde çok örnek vardır. Şefkatle muamele edip asla ashabını rencide etmiyor. Mescide gelen herkese ayrı ayrı değer verip saygı gösteriyor. En kaba ve haşin davranışlar içerisinde bulunanları bile azarlamıyor. Onu tasdik edip, Ona tabi olmak, Ona itaat etmek, Onun Sünnet-i Seniyyesini ihya etmek ve müdafaasını yapmak, Ona Salat ve Selam getirmek, Onu sevmek, Onun ümmeti olan bizlerin üzerine farzdır. Bizim için ölçü Efendimiz(sav)’dir. Allahû Teala tarafından sevilmek ancak ona tabi olmakla mümkündür" ifadelerini kullandı.

Yapılan konferansın ardından İlçe Müftüsü Mehmet Atay programda emeği geçen din görevlilerine, öğretmenlere, öğrencilere ve tüm davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti. 
















































Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472