banner488

Çine'de, 'Kutlu Doğum Haftası' kutlandı

Çine’de “Kutlu Doğum Haftası” dolaysıyla İlçe Müftülüğü ve Aydın İl Müftülüğü tarafından Şeyhler Kır Düğün Salonu’nda etkinlik düzenlendi.

Çine'de, 'Kutlu Doğum Haftası' kutlandı
banner496

Etkinliğe, Çine İlçe Kaymakamı Özkan Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Bozdoğan İlçe Müftüsü İsa Ada, Daire Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aydın İl Müftülüğü Tasavvuf Musiki Korosunun okuduğu ilahiler ile başlayan program, Gölbaşı Camii İmam-Hatibi Rıdvan Öztürk’ün Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İlçe Müftümüz Feyyaz İDİN açılış konuşması yaptı. “Kutlu Doğum Haftası” ile ilgili düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Çine Kaymakama Özkan Demir, geceye katılan Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım'a plaket verdi,Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut’ta çiçek taktim etti.

İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen son peygamber, Gönüller Sultanı Sevgili Peygamberimizin dünyaya teşriflerinin 1444. Yıldönümü münasebetiyle  “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” adı altında kutluyoruz diyen Çine İlçe Müftüsü Feyyaz İdin, “Bizleri engin rahmetinin bir tecellisi olarak yoktan var eden, birleşip kaynaşmamız için farklı farklı dillerde, farklı renklerde yaratan ilim hikmet ve marifetle inkişafı mümkün kılacak bir akılla sevgi ve muhabbete mekân olacak bir kalp ile donatan yüce Rabbimize sonsuz hamdü senalar olsun. Bütün rahmet elçilerine ve bilhassa doğumu yeryüzünün baharı insanlığın bayramı olan sevgililer sevgilisi Hz. Muhammed Mustafa Peygamber Efendimizi anmak için buradayız. Yüreğinde peygamber sevgisiyle bu salonu dolduran Çineli kardeşlerim sizleri hürmet ve muhabbetle kucaklıyorum. Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin 1444.  büyük bir coşkuyla kutluyor olmanın sevinci içerisindeyiz. Bu yılki Kutlu Doğum Haftası teması, “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Hakkı” olarak belirlendi. Birlikte yaşama anlamında acilen kin ve nefret yerine merhamet ve adaleti, düşmanlık yerine kardeşlik ve dostluğu tesis etmeye çok ihtiyacımız var” dedi.

"Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu konferans veren, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı ile ilgili olarak toplumda akraba ve aile ilişkileri konusunda hayatından örnekler vererek dinleyicileri aydınlattı.


















Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2015, 13:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
oylar vatana
oylar vatana - 9 yıl Önce

Vatan Partisi. TÜRKİYE'NİN EN İYİ ADAY KADROSU Mustafa Kemal'in askerleri, Cumhuriyet değerlerinin yılmaz savunucuları, oyum VATAN PARTİSİNE

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472