banner488

Çine’de Kutlu Doğum Haftası Güllerle kutlandı

Çine İlçe Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Şehler Düğün Salonu’nda konferans programı düzenlendi.

Çine’de Kutlu Doğum Haftası Güllerle kutlandı
banner269
Çine İlçe Müftülüğü tarafından, Kutlu Doğum Haftası kapsamında vatandaşlara gül dağıtıldı. Çine Belediyesi Şehler Düğün Salonu’nda düzenlenen yaklaşık 2 bin 500 kişinin katıldığı programda Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğlu’ nun “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet, Gelin Birlik Olalım” konulu konferansı oldukça ilgi gördü.

Kutlama Saygı Duruşu İstiklal Marşının okunmasının ardından Gölbaşı cami İmam-Hatibi Beytullah Öztürk’ün okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile ile devam ederken geceye Çine İlçe Kaymakamı Özkan Demir, Çine İlçe Emniyet Müdürü Akın Çetin, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ,  AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Tosun, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, cami imam hatipleri ve vatandaşlar katıldı.

Program daha sonra Diyanet İşleri Bakanlığının hazırladığı sinevizyon gösterimi ardından Çine İlçe Müftüsü Feyyaz İdin´in açılış konuşması ile devam etti.  
Her yıl farklı bir tema ile kutlanan Kutlu Doğum Haftasının bu yılki ana teması ise “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” olarak belirlendi diyen Çine İlçe Müftüsü Feyyaz İdin; “. Sevgi ve muhabbete mekân olacak kalple donatan, Lütfu, keremi, ihsanı ve nimeti ile bizleri kardeş kılan, Bu sayede kalplerimizi birleştiren, Yüce Rabbimize nihayetsiz hamd ü senalar olsun! Fahr-i Kâinat Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sas) Habibullaha, Sevgililer Sevgilisine sonsuz salat ve selam olsun” şeklinde konuştu.

Ardından konferansa konuşmacı olarak katılan Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, “ Alemlere rahmet olarak gönderilen, Gönüller Sultânı Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmelerinin yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutladığımız bu günde hepinize en kalbî şükranlarımı sunuyorum. Soralım kendimize; Diğer Müslümanlar kardeşlerimize karşı rahmeti kuşandık mı? Bunun için Rabbimizden kalbi yardım niyaz ettik mi? Af yolunu tutup, dualarımızda diğer müminleri andık mı? Ya Rabbi, kalbimizde diğer müminlere karşı kin bırakma diye yakardık mı? Haydi, şimdi yeniden toparlanma zamanı… Kalplerimizi toparlama zamanı… İmanımızı ve sevgilerimizi yenileme zamanı. Rabbimiz yolumuzu kolaylaştırsın. Hz. Peygamberimizin getirdiği din herkesi kucaklıyor. Toplumun her kesimine nüfus ediyor ve oradan bir tevhid ve vahdet projesi çıkıyor..” dedi.

Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, Hz Peygamberin hayatından birlik ve beraberlik hakkında verdiği örneklerle konferansını tamamladı. Çine İlçe Kaymakamı Özkan Demir tarafından İl Müftüsü Ömer Kocaoğul’ a çiçek takdim edildi. Programda Ortaokullar arasında yapılan Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri takdim edildi. Son olarak Efeler İlçe Müftülüğü İlahi Korosunun Türk Tasavvuf Musikisi konseriyle dinleyiciler baş başa bırakıldı. Program, salonu tıklım tıklım dolduran katılımcılara dağıtılan gül ve ikramlar ile son buldu.























Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472