banner488

Çine’de kilo ile para satılıyor

Çine Atatürk Caddesi üzerinde sergi açan Bağkur Emeklisi Ömer Uçak, kilo ile para alıp satıyor.

Çine’de kilo ile para satılıyor
banner269

Tedavülden kalkmış eski madeni paralarla dolu sergide, Atatürk ve İnönü Dönemi paraları da tanesi 1.5 Tl’den satışa sunuluyor. 60, 70, 80 ve 90’lı yıllara ait tedavülden kalkmış madeni paraları, kilosu 2 Tl’den satın alan Uçak,  aynı zamanda satın aldığı paraları Aydın’daki bir antikacıya talep söz konusu olduğunda kilosu 5 Tl’den satıyor.

Yaklaşık 35 sene kadar, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifi’nin karşısında Tekel Bayiliği işleten Ömer Uçak, “Bu işte para var. Tedavülden kalkmış paraları satın almak için köyleri de dolaşıyorum. En son Yeniköy’de Atatürk ve İnönü dönemine ait paraları satın aldım. Bu açtığım sergideki paraları çoklu ya da tekli adetin yılına göre 50 Kuruş veya 1 Tl’den satıyorum. Madeni paralar için kilo ile talep olursa da satış yapabilirim” şeklinde konuştu.

Çine Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar da kapalı pazaryerinde yayılacak esnaf ile görüşmek için pazara çıktığı esnada sergiye denk gelmesi üzerine konuşarak, “Vatandaş ekonomik sıkıntıda ekmek parası kazanmak için neyi satacağını şaşırdı” dedi.


Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2013, 17:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
hakanbaska@hotmail.com
hakanbaska@hotmail.com - 10 yıl Önce

bu paralardan bizde alalım ömer bey

SIRADAKİ HABER

banner472