banner488

Çine’de Hacı Adayları Uğurlandı

Çine’de Hacı Adayları Uğurlandı
banner496
Çine’de Diyanet İşleri Başkanlığı Haç ve Umre Genel Müdürlüğü Organizasyonuyla hac ibadeti için kutsal topraklara Çine’den giden kafile düzenlenen törenle uğurlandı.

Çine Merkez cami önünde sabah erken saatlerde hacı adaylarını kutsal topraklara uğurlamak isteyen çok sayıdaki yakınlarıyla doldu taştı. Program din görevlilerinin okuduğu ilahiler ile başladı. Hacı adaylarından kutsal topraklarda sabırlı olmalarını isteyen Çine İlçe Müftüsü Mehmet Atay, hacı adaylarına hacda geçirecekleri vaktin kıymetini bilmelerini ve dolu dolu değerlendirmelerinin önemli olduğunu söyledi.

Müftü Atay, “Hac ibadetinin meşakkatli, hacı adaylarımıza sabırlı olmalı. Şeytan ve nefse karşı Müslümanların özellikle de hacda uyanık olmaları gerekli. Kutsal yolun yolcusu olan hacı adaylarımız hem bizler, hem kendileri ve aileleri, hem de vatanımız, milletimiz ve bütün ümmeti Muhammed için dua edecekler. Allah, hacı adaylarımıza salimen gitmeyi, bol mükafatlarla dönmeyi nasip eylesin” dedi.

Okunan dualarla, hacı adayları Çine Belediyesi’ne ait otobüse bindirildi. Hacı adayları yolculuk öncesi yakınları ile vedalaşırken, duygusal anlar yaşandı.













Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472