banner488

Çine’de Güvenlik Güçlerine Aile İçi Şiddet Anlatıldı

Çine’de Güvenlik Güçlerine Aile İçi Şiddet Anlatıldı
banner269

Aydın İl Emniyet Müdürlüğünde görevli Psikolog Nazan Kaplan tarafından verilen Aile İçi Şiddet ve Psikolojik Boyutu konulu semineri Çine Halk Kütüphanesi Şükran Güngör Tiyatro Salonu'nda gerçekleşti. Seminere İlçe Emniyet Müdürü İsmet Şimşek, Çine Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır, Emniyet Müdürlüğü personeli katıldı. Verilen eğitimle, vatandaşların can ve mal güvenliğini, toplumsal barışı sağlamak adına stresli ve zor şartlar altında görev yapan polis memurlarının olaylara daha etkin mücadele etmesinin amaçlandığı, bu kapsamda, ülke genelinde il ve ilçelerdeki polis merkezlerinde “Aile içi şiddet birimleri” açıldığı bildirildi.

Davranışlarımızı gözden geçirmeliyiz

Psikolog Kaplan, seminerde şiddetin bireyler üzerindeki etkilerini gözden geçirmelerine yönelik bilgiler verilirken şiddetin şiddet türleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlama ve en önemlisi de fiziksel boyutu kadar psikolojik, ekonomik ve sosyal türlerinin de olduğu vurguladı. Bu kapsamda Çine'de verilen eğitimde şiddete tüm boyutlarıyla ele alan Kaplan, “ Eğitimin amacı bireylerin davranışlarını gözden geçirmesi. Çünkü şiddetin sadece fiziksel boyutunu biliyoruz ama şiddetin aynı zamanda psikolojik ve sözel boyutu da var. Bu boyutları çok fazla tanımıyoruz. Maalesef kendi aile bireylerimiz için de bu şiddete maruz kaldığımız durumlarla karşılaşabiliyoruz. O yüzden kendi şiddet türlerimizi de gözden geçirmek şiddet türlerini tanıyarak gelen vakalarda ve toplumsal olaylarda da şiddetin sadece fiziksel boyutlarından değil de diğer boyutlarından da olabileceğini değerlendirmek adına bu tarz kazanımlar elde etmeyi amaçlıyoruz. Şiddetin bireyin üzerindeki etkilerini gözden geçirerek şiddet davranışını özelliklede gelecek nesillere aktarılmamasını sağlamak benim bu eğitimde vereceğim en önemli hedef. Çünkü çocuklar bu davranışları öğreniyorlar ve diğer nesillere aktarıyorlar. Bir kısır döngü halinde genlerimiz gibi nesilden nesile aktarılıyor. Çocuklarımıza doğru eğitimi ve doğru davranışları vermek en önemli kısım diye düşünüyorum. Şiddetin boyutları ne kadar tanır birey üzerinde ne kadar büyük etkileri olduğunu farkına varırsak olaylara müdahale ederken o kadar da hassasiyetle yaklaşım göstereceklerdir. Polis Merkezi bünyesinde konu ile mücadele etmek adına Türkiye genelinde aile içi şiddet şubeleri açıldı. İllerde şube, ilçelerde büro olarak açılan bu özel birimlerde gelen vakalar önce bu birimler aracılığıyla ele alınıp değerlendirilecek” şeklinde ifade etti.

İleri ki günlerde Emniyet personeline yönelik aile içi şiddet olaylarında idari ve adli açıdan da nasıl yaklaşmaları konusunda da bilgilendirileceği ifade edilirken seminer Psikolog Kaplan’a teşekkür temennileri ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2020, 17:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472