banner480

Çine’de fırınlar denetlendi

Çine’de fırınlar denetlendi
banner269

Çine’de, Belediye Zabıta Amirliği ve İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından ortaklaşa düzenlenen çalışma ile ekmek ve simit fırınlar denetlendi.

Çine’de faaliyet gösteren fırınlar sabah saatlerinde gıda, sağlık ve hijyen kuralları açısından denetlendi. Yapılan denetimlerde fırınların genel hijyen kuralları, ilaçlama konuları, depoları, ekmek üretim aşamaları, un ve katkı maddeleri ile sağlık konularına uyup uymadıkları, iş yeri açma ve çalışma ruhsatları ve imalathane ruhsatları kontrol edildi. Kurallara uymayan işletme sahiplerine cezai işlem uygulandı. Denetime Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut ve Çine Tarım Orman Müdürlüğü Gıda Mühendisi Hakan Yıkılmaz’ da katıldı. Yetkililer, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdalar tüketebilmesi için denetim ve çalışmaların sıklıkla devam edeceğini bildirdi.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, " Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında ve insan odaklı hizmet anlayışımız çerçevesinde Belediyemiz Zabıta Amirliği ekipleri, halkımızın sağlıklı, hijyen ve gramaj kurallarına uygun ekmek tüketebilmesi amacıyla fırınlarımızı sık sık denetliyor. Yaptığımız denetimlerde temiz ve sağlıklı ürün üreten esnafa da teşekkür ediyoruz. Sağlık ve hijyen kurallarına uymayan ve halkı tehdit eden iş yerlerine gerekli cezai işlemleri uygulayacağız” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472