banner488

Çine’de Fide Kuyruğu!

Yerel Tohumlar Vatandaşa Dağıtıldı

Çine’de Fide Kuyruğu!
banner496

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yerel tohumlardan elde edilen domates, patlıcan ve biber fidelerini vatandaşlara ücretsiz dağıtımı devam ediyor.

Üretimi artırmak için Aydın Büyükşehir Belediyesi, yerel tohumlardan çimlendirilen, domates, biber ve patlıcan fidelerini bedava dağıttı. Taksi Durağı Meydanı'nda kurulan çadırda toplamda 60 bin fide dağıtımı yapılırken, fidelerin dağıtımı ise 5 dakika içerisinde sona erdi. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından üretimleri yapılan Çine’de dağıtımları gerçekleştirilen Ata tohumu adı verilen yerli fide toprakla buluşuyor. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin katılımı ile Taksi Durağı Meydanında düzenlenen fidan dağıtım töreninde izdiham yaşandı. Uzun kuyrukların oluştuğu fide dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, biber, domates ve patlıcan fideleri kapış kapış gitti.

Farkındalık Projesi

Yerli tohumu teşvik etmek için 4 yıldır vatandaşlara fide dağıttıklarını belirten CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin, “Bu yereli tohuma destek ve sahip olma projemsimizdir. Yerli tohumları AYBA çalışanlarımız köylere mahallelere gerçekleştirdikleri ziyaretlerde yaşlı teyzelerimizden, ninelerimizden topluyorlar. Bu tohumları seralarımızda fide üretimine gerçekleştiriyoruz. Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu'nun girişimleriyle 2015'ten bu yana bu projeyi sürdürüyoruz. Çine’de bugüne kadar toplam 60 bin biber, domates ve patlıcan fidelerini halkımıza dağıttık” dedi.

“Yerel Tohuma Sahip Çıkacağız”

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ise konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti. Vatandaşın yararına olacak her türlü projede yer aldıklarını ifade eden Dinçer, “Halkımıza dağıttığımız bu fideler hem ekonomimize hem de geleceğimize katkı sağlayacak. Atalarımızın hayatları boyunca kullandıkları, ürettikleri, hayatlarını kazandıkları, ailelerini geçindirdikleri bu fideler aynı zamanda bizim de geleceğimiz. Bizlerde bu yerel tohumlarımıza sahip çıkacağız” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472