banner480

Çine’de Cumhuriyetin Kuruluşunun 92. Yıl Dönümü Kutlandı

Çine’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 92. kuruluş yıl dönümü kutlandı.

Çine’de Cumhuriyetin Kuruluşunun 92. Yıl Dönümü Kutlandı
banner269
 Çine’de dün çelenk koyma töreniyle başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıl dönümü kutlamaları, bu sabah Kaymakamı Özkan Demir’in makamında tebrikleri kabul etmesiyle devam etti.

Yüksel Yalova Stadı'nda yapılan resmi törene Çine Kaymakamı Özkan Demir, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Gökhan Göker, Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Cumhuriyet Başsavcısı Nazlı Sertap Yalçın, CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende Kaymakam Özkan Demir, Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Gökhan Göker ve Başkan Enver Salih Dinçer birlikte halkı selamlayarak Cumhuriyet Bayramlarını kutladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Çine Kaymakamı Özkan Demir, “1. Dünya Savaşı'ndan yenik çıkan, toprakları kağıt üzerinde paylaşılmış ve ülkesinin pek çok yeri işgale uğramış olan, türlü imkansızlıklar içindeki büyük milletimiz, büyük Atatürk'ün önderliğinde tarihte eşine az rastlanan ve pek çok millete örnek olmuş bir kurtuluş mücadelesi vermiştir. Kurtuluş Savaşımız uzun süredir yenilgi yüzü görmeyen ve dünyaya efendilik taslayan ittifak halindeki birden çok emperyalist devlete karşı verilmiş bir bağımsızlık mücadelesidir. 1. Dünya Savaşı şımarıklığı ile hareket eden bu devletler Osmanlı'dan arda kalan Anadolu topraklarımızı işgal etmek istemiş ve tüm tarihi boyunca özgür ve bağımsız yaşamış milletimizin boynuna esaret zinciri takmak istemişlerdir. Vatan topraklarından atılmak istenen Türk Milleti 29 Ekim 1923'te Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulmasıyla yeniden doğmuştur. Türkiye bugün, İslam Dünyasındaki tek laik ve demokratik cumhuriyet, dünyanın en büyük 20 ekonomisinden birisi ve bölgesinde hatırı sayılı bir güçtür. Kuşkusuz, ülkemiz değişen dünya stratejileri ve diğer pek çok nedenlerle sorunlar da yaşamaktadır. Ancak devletimizin ve halkımızın Cumhuriyeti sahiplenme ve yaşatma azmi her zamankinden daha da güçlüdür. Türkiye Cumhuriyeti, bir dünya devleti olarak çağdaş, üretken, gelirini adaletle paylaşan, insan hak ve özgürlüklerini tam olarak kullanma gayretiyle, barış içinde bir ülke olarak parlak geleceklere layıktır" dedi.

Kaymakam Demir’in konuşmasının ardından kutlama öğrencilerin okuduğu şiirler ve dereceye giren öğrencilere ödül verilmesinin ardından ise tüm ilçe okulları resmi geçit yaptı.








Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2015, 12:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472