banner488

Çine’de Cumhuriyet Bayramı kutlandı

Çine’de Cumhuriyet Bayramı kutlandı
banner269

Çine’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97'inci yılı kutlandı

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Hükümet Konağı Meydanı'nda devam etti. Törene Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, daire amirleri, parti temsilcileri, ilçedeki tüm okullardan temsilci öğretmenler katıldı. İstiklal Marşı ile başlayan kutlamalarda öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları sergilendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet mesajı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çine Kaymakamı Turan Erdoğan yaptı. Erdoğan, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türk Milleti kendini yok etmek üzere gelmiş emperyalist güçlere karşı 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlatmış olduğu mücadelesini tüm Anadolu topraklarına yaymış ve çok çetin mücadeleler verilmiştir. Bu mücadelenin sonunda Kurtuluş Savaşı'mızı kazandıktan sonra 29 Ekim 1923'te Cumhuriyetimiz ilan edilmiştir. Cumhuriyet idaresi Türk Milleti'ne verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte bu değer bizi milli bir devletin onurlu birer yurttaşları özgürce düşünen birer bireyleri eşit hakları olan birer ferdi ve devletin gerçek sahipleri yapmıştır. Cumhuriyet idaresinde milletimiz kederde ve kıvançta bir ve beraberdir. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet idaremiz, Nene Hatunların, Şerife Bacıların direnmeleriyle Kara Fatmaların cepheye cephanelik taşımalarıyla, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin ve de bu toprakların öz evladı Yörük Ali Efe gibi efelerin teşkilatlanmasıyla ve mücadelesiyle emperyalizme karşı kazanılmış bir mücadelenin sonucunda kurulmuş, idarelerin en faziletlisi olan bir idare şeklidir. Bizler bugün aynı sıkıntıları tekrar yaşamamamız için daima uyanık olmalıyız, bir ve beraber olmalıyız. Hak ve hürriyetlerden yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Bu nedenle, bizlere düşen en önemli görev, Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü sağlamak, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmayı yegane amaç kabul ederek, çalışmak ve gelecek nesillere müreffeh bir Türkiye bırakmaktır. Ay yıldızlı bayrağımızın altında tek yürek, tek vücut, tek millet olmaktır. Büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda yürümeye, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmaya, şehit ve gazilerimizi milletçe kalbimizde yaşatmaya devam etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıl dönümünü bir kez daha kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet ve rahmetle anıyor, saygılar sunuyorum" şeklinde konuştu.

Çine Hükümet Meydanında gerçekleşen kutlama törenine Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, sivil toplum örgüt temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Çine Hüseyin Özkan İlkokulu Öğrencisi Melike Ateş, Çine Namık Kemal İlkokulu Öğrencisi Beyza Birkan ve Çine Anadolu Lisesi Öğrencisi Esra Madran isimli öğrenciler günün önemini belirten şiirler okudu. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi. Çine’deki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Efe oyunları sergilendi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2020, 23:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472