banner480

Çine’de ÇMK ücretleri yeniden belirlendi

Çine’de ÇMK ücretleri yeniden belirlendi
banner269

Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan ise, “Son günlerde mahallelerimizde Çiftçi Mallarının asmış olduğu askı yüzünden bazı sıkıntılar olduğunu duyduk.  Bu konuda murakabe kurulu başkanı Kaymakam Özkan Demir, Çiftçi Malları Koruma, Muhtarlar Derneği, Ziraat Odası meclisi olarak bir toplantı gerçekleştirdik. Gayemiz çiftçi mallarının daha huzurlu, birlik beraberlik içinde sağlamak. Çünkü ekilen yerlerimizin, sahalarımızın hiçbir zaman Ziraat Odası olarak zarar görmesini istemiyoruz. Büyük maliyetlerle bunları gerçekleştiriyoruz, tohumu, gübresi, ilacı ve mazot bunlar çiftçi için masraf. Bunları koruyacakta bir muhatap olması lazım, buda Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı. Başkanlığın hizmet yapabilmesi içinde belirli bir bütçesi oluşturması gerek. Bütçe olmadan da bu işlerin yapılması mümkün değil. Burada ortak bir karara vardık, çiftçimize dekar başına daha önce belirtilen 3 liradan 2 liraya düşürülmesi mutabakatına varıldı. Biraz daha ciddiyet ve daha geniş şekilde yapılmasını önerdik. Çiftçimize hayırlı olsun diyorum, her şeyin bir bedeli olması lazım. Şu anda Çiftçi Mallarımız 4 tane bekçi ile hizmet veriyor. 4 bekçi ile 71 mahalledeki sahaların kontrol edilmesi mümkün değil. Belli bir ücret ödensin daha iyi hizmet alalım.  Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’nı biz de destekliyoruz. Bunda sonraki yapacak olduğu hizmetlerde beraberce gayret göstereceğiz” dedi.

Çiftçiden ilerideki günlerde toplanan ücretlerle bekçi sayısını artıraYapılan toplantı sonrası dönüm başı 3 Lira olan koruma parası 2 Liraya düşürüldü

Çine Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’nın 2017 yılı için dönüm başına uygulayacak olduğu 3 liralık koruma ücreti taraflar arasında yapılan toplantı sonucu 2 liraya düşürüldü. Kaymakam Özkan Demir başkanlığında basına kapalı olarak gerçekleşen toplantı sonrası yapılan açıklamada yeni fiyatın hem çiftçi hem de kurumu mağdur etmeyeceği belirtildi.

Çine’de Kaymakam Özkan Demir Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü mühendislerinden Ömür Erkan, Abdülkadir Keskin, Çine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ağaran, Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, Ziraat Odası Meclis Başkanı Salih Gökbel, Çine Muhtarlar Derneği Başkanı Abdülkadir Akalın, muhtarlar ve ilgililer katıldı.

Toplantı sonrası açıklama yapan Kaymakam Özkan Demir, “Toplantımıza katılan arkadaşlarımızın ortak düşüncesi, dönüm başına alınacak 3 liranın bu yıl için yüksek olacağı ve ödenmesinde güçlükler yaşanacağı noktasında mutabakat oluştu. Tabi sahada Çiftçi Malları Koruma Heyeti resmi bir kurumumuz ve kamu hizmeti veren önemli bir kurumumuz. Sonuç itibari ile bu kuruma her zaman ihtiyacımız var. Yaşamasını da hepimiz birlikte isteriz. Yapılan itirazları da göz önünde bulundurarak, arkadaşlarımızı da dinleyerek bu yıl için 2 lira olarak uygulansın şeklinde mutabakata varıldı. Çine’de bu anlamda bir örnek olsun. Sağlıklı işleme anlamında. Tabi şu var aldığı ücret kadar sağlıklı hizmet verebilecek. Yarın vatandaşımız şunu da demesin ‘hiçbir zaman sahada tam anlamıyla yok.’ 2 liranın karşılığında verebileceği hizmeti elinden geldiğince verecek.  Büyükşehir yasasından sonra durum malum.  Arkadaşlar sahaya çıktı ama bununda getirdiği önemli bir bükçe var. Kademe kademe sahada onlarda, vatandaşta adapte olacak. İnşallah Çine uygulaması iyi bir model oluşturur, vatandaşımıza da hayırlı uğurlu olur” dedi.

Çiftçi Malları Koruma Başkanı Kadir Erdoğan, “Fiyatımızı 2 lira düşürdük çiftçimize hayırlı olsun, bizler sahada aynı çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde ifade etti.



Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2017, 17:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472