banner488

Çine’de Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla il genelinde başlayan büyük alt yapı hamlesi kapsamında Çine’de yatırımlarına devam ediyor. Mahalle statüsü kazanan köylerde yılları deviren sorunları birer birer ortadan kaldıran ASKİ, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Çine’de Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor
banner496

Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla il genelinde başlayan büyük alt yapı hamlesi kapsamında Çine’de yatırımlarına devam ediyor. Mahalle statüsü kazanan köylerde yılları deviren sorunları birer birer ortadan kaldıran ASKİ, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Soğukoluk ‘da Çalışmalar Tamamlandı

Soğukoluk Mahallesi Emirler mevkiinde uzunca zamandır suyun yetersiz gelmesi sebebiyle içme suyu sorunu yaşayan vatandaşların imdadına ASKİ yetişti. 3 bin 200 metrelik isale hattında takviye ve kapasite artırımı yapan ekipler sorunu ortadan kaldır. Debi artışının yanı sıra içme suyu deposunda bakım ve yenileme çalışmaları da yapılarak elektrik panoları elden geçirildi.

Öte yandan bir diğer çalışma da yine mahallenin Yağcılar mevkiinde memba suyu kaynağında kaptaj çalışması yapıldı. İçme suyu hattı yenilendi ve kapasite artırımı sağlandı. Mevkiinde yaşayan vatandaşların su sorunları giderildi.

Camızağlı, Tepeköy, İbrahimkavağı Sorunlar Çözüldü

ASKİ Genel Müdürlüğü içme suyu çalışmaları çerçevesinde Çine’de yoğun mesai harcamaya devam ediyor. Çalışmaların hızla sürdüğü yerlerden Camızağlı’da bin 800 metrelik isale hattı döşendi. İlave ve yenileme çalışmaları ile hem daha sağlıklı hem de sorunsuz içme suyuna kavuşan mahalleli Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkürlerini iletti. Öte yandan içme suyu çalışmaları kapsamında bir diğer mevki olan Tepeköy’de de mevcut içme suyu hattında bakım ve yenileme çalışmaları yapıldı, su deposu temizlenerek elektrik pano ve dalgıç bakımları gerçekleştirildi.

İbrahim Kavağı mahallesinde de aynı şekilde içme suyu çalışmaları yapıldı. Çalışmalar kapsamında 250 metre yenileme yapıldı. Sağlıklı içme suyu çalışmaları kapsamında Merkez Hamitabat Mahallesi’nde yapılan çalışmada asbest boru tespit edilerek değiştirildi yerine sağlıklı ve uzun ömürlü polietilen boru kullanıldı.

İçme Suyu Çalışmalarının Yanısıra Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Çalışmalarıda Hızla Sürüyor

Büyükşehir yasası kapsamında mahalle statüsü kazanan köylerde sürdürülen yoğun çalışmalar yalnızca içme suyu ile sınırlı kalmayıp kanalizasyon ve yağmursuyu çalışmaları çerçevesinde de devam ediyor.

Merkez Sarıoğlu Mahallesinde Kanalizasyon Çalışması Tamamlandı

Sarıoğlu Mahallesi Menderes Bulvarı üzerinde sürdürülen kanalizasyon hattı çalışması tamamlandı. 600 metre uzunluğunda ki çalışmada 200mm beton boru kullanıldı. Parsel bacaları ile abone bağlantıları yapılıp ilçenin en işlek yerlerinden olan bulvar üzerinde kanalizasyon hattı sorunu ortadan kalkmış oldu.

Çine Sosyal Tesisleri Önünde Kanalizasyon Hattı Çalışması Yapıldı

Merkezde yürütülen çalışmalar Sarıoğlu Mahallesi ile sınırlı kalmayıp Çine Belediyesi Sosyal Tesisleri civarında yer alan mevkide vatandaşlardan gelen talep üzerine ilave kanalizasyon hattı ve yenileme çalışmaları yapıldı. 220 metre uzunluğundaki hat kısa zaman içerisinde tamamlandı.

Kavşit, Mutaflar ve Şevketiye’de de Çalışmalar Bitti

ASKİ Genel Müdürlüğü’nün tamamladığı alt yapı çalışmalarının diğer ayağı da Kavşit, Mutaflar ve Şevketiye idi. Şevketiye Mahallesi’nde meydana gelen göçük tamir edildi. 220 metre kanalizasyon çalışması yapılarak eskiyen hat yenilendi. 200 mm’lik koruge boru ile vatandaşlar daha uzun ömürlü bir hatta sahip oldular. Öte yandan çalışmaların bir diğer ayağı da Kavşit ve Mutaflar’dı. ASKİ ekipleri Kavşit’te 220 metre kanalizasyon 150 metre yağmur suyu, Mutaflarda ise 180 metre kanalizasyon hattı çalışması yapıldı.




















 


Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2015, 11:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472