banner488

Çine’de 2017’de yollar ve su boruları değişiyor

Çine’de 2017’de yollar ve su boruları değişiyor
banner496
Çine Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer başkanlığında gerçekleştirildi.

Yeni Fen İşleri Hizmet Binası Toplantı Salonu'nda gerçekleşen meclis toplantısında, ek gündem maddesiyle beraber toplam 3 gündem maddesi görüşülerek, karara bağlandı. CHP’li Tayfun Aslan ve Akın Güzel mazeretleri nedeniyle toplantıya katılamadılar.

Mecliste ilk gündem maddesi; İmar Komisyonu Raporunun Görüşülmesi (Cumhuriyet Mahallesi 457 ada 11 parsel sayılı taşınmaz maliklerinin talepleri hakkında) oy çokluğu ile kabul edildi. İkinci gündem maddesi 04/10/2016 tarih ve 74 sayılı Meclis Kararı ile ilgili düzeltme kararının alınması oy birliği ile kabul edildi. Ek gündem maddesi olarak mecliste görüşülen Tarih ve Kültür bilincinin yerleştirilmesi Çanakkale ruhunun yaşatılması için tüm masrafların Çine Belediyesi tarafından karşılanarak özellikle kadın ve çocuklar için Çanakkale gezisi düzenlenmesi oy birliği ile kabul edildi.

2017’de ana arterlerdeki su boruları değişecek

Gündem dışı görüşmelerde AK Parti Belediye Meclis Üyesi Muhammet Doğan, ilçede su sıkıntısı yaşandığını söyledi. Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “ASKİ’nin kurulduğu günden itibaren ilçenin tüm mahallelerindeki su ASKİ’ye geçti. ASKİ ilk olarak suyu akmayan mahallelerin sorunlarını giderdi. Yaza kadar tüm mahallelerimizdeki su sorunu bitmiş olacak, eğer çok önemli bir kuraklık olmazsa. 2017 yılında ilçe merkezde, çarşı içinden başlayarak yol çalışmalarımız esnasında ana arterlerdeki yaklaşık 40 yıllık su borularımızı da ASKİ tarafından değiştirilecek. Büyükşehir Belediyesiyle ortaklaşa taş döşenecek yerlere taş döşeyeceğiz, gerekli yerlere de sıcak asfalt yapmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor.   

AK Parti Belediye Meclisi Üyesi Celal Üpbül, ASKİ’nin su kesintileri ve su tadilatlarında mahalle halkına önceden haber verilmemesi büyük sıkıntıya neden oluyor. Kesintiden sonra çeşmelerden uzun süre lağım suyu gibi akıyor, kesintiden haberi olmayan vatandaş çamaşır ve bulaşık yıkama ve ihtiyaçlarını giderme esnasında mağdur olduğunu söyledi. Bu konuda Celal Üpbül’ün doğru söylediğini belirten Başkanı Enver Salih Dinçer, “ASKİ’ye bu sorunu iletelim ve arıza çalışmalarında ilçe halkının mesaj yolu ile bilgilendirilsin” dedi. 







Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
zeynep yeşil
zeynep yeşil - 7 yıl Önce

inşAllah yazılanlar doğrudur ve yollarımızın tamamı sıcak asfalt olur.bıktık artık bu yollardan.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472