banner488

Çine’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği

Çine’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği
banner269

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Çine’de törenler düzenlendi.

Çine Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın millete sesleniş konuşmasıyla başladı. Vatandaşların ve protokol üyelerinin katıldığı etkinlikte şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törende Gölbaşı Camii İmam Hatibi Rıdvan Öztürk taraftan Kuran ı Kerim tilaveti okunması ardından şehitler için dua edildi.

Çine İlçe Kaymakamı Turhan Erdoğan vatanın bir tarla bir toprak parçası olmadığını, vatanın ezanlar olduğunu, kutsal kitap olduğunu, dedelerin ve ataların mezarı, ana, yar, diyar olduğunu söyledi. Erdoğan konuşmasında; “Vatanımızı defalarca gelip işgal etmek istemişlerdir. Haçlı seferleri, emperyalist seferlerle gelmişlerdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde vatanımızı elimizden almak isteyen tüm düşmanların kaldırdıkları ellerini, kollarını kırarak geldikleri yerlere gönderdik. 15 Temmuz 2016 yılında bundan tam 5 yıl önce farklı bir kılıfa FETÖ adıyla geldiler. FETÖ kalkışması sadece bir darbe kalkışması değildir. Anadolu topraklarının Türk yurdu olmasını engellemektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu da çok şükür tersine döndürüldü. Kalkan elleri Cumhurbaşkanımızın önderliğinde milletimiz tekrar kırıp emperyalistlerin ellerine vererek geri gönderdiler. Nasıl Kurtuluş Savaşı’nı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazandıysak, 15 Temmuz’da nasıl Cumhurbaşkanımızın önderliğinde milletimizin nasıl geri püskürtüyse bunu bundan sonraki yapılacak kalkışmalar içinde uyanık olmalıyız. Daima birliğimizi, dirliğimizi korumalıyız. Aksi taktir de tekrar geleceklerdir. Ben bu vesile ile birliğimizi ve dirliğimizi Cenabı Allah korusun, hür ve beraber olalım, birlik olalım” dedi.

Törene Çine İlçe Kaymakamı Turhan Erdoğan, Çine Cumhuriyet Savcısı Mehmet Kaan Güllü, Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut ile kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472