banner488

Çine’de “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Etkinliği Gerçekleşti

Çine’de “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Etkinliği Gerçekleşti
banner269
Çine Kaymakamlığı tarafından düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma etkinlikleri başladı. Etkinlikler kapsamında bugün şehit kabir ziyareti gerçekleşti ve dualar edildi.

"15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri birinci yılında tüm Türkiye’de olduğu gibi Çine’de Mutaflar Mezarlığı’ndaki şehit kabrine ziyaretlerle gerçekleşti. Şırnak'ta yol kontrolünü sağlayan askeri time PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda Mutaflar Mahallesi’nden şehit olan 23 yaşındaki Uzman Çavuş Süleyman Güneri'nin kabri ziyaret edilerek dualar yapıldı. Kabir Ziyaretinde, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Garnizon Komutanı Cumali Nacak, Çine İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim, Çine Belediye Başkan Vekili Timuçin Karabulut, Çine Müftü Vekili Yahya Ofşin, Şehit Babası Ramazan Güneri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve siyasi parti başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Çine Kaymakamı Özkan Demir, “Aziz şehitlerimiz, ülkemizin birliği ve beraberliği, devletimiz için canlarına hiçe sayan şehitlerimiz, minnet ve en derin şükranlarımızla her zaman yad ediyoruz. Vatan için canınızı hiçe sayarak gösterdiğiniz azminiz, fedakarlığınız ve vatan sevginiz bu aziz millet tarafından nesilden nesile gururla aktarılacaktır. Bu günde 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında bütün şehitlerimizi anmış bulunmaktayız. Vatanımız bayrağımız ve istiklalimiz için şehadete ermiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhunuz şad mekanınız, cennet olsun, vatanımız sağ olsun” dedi.

Ziyaretin ardından Çarşı Merkez Cami'de 15 Temmuz Şehitleri için şehitlerin ruhuna Çine Müftü Vekili Yahya Ofşin eşliğinde hatim ve mevlit okunarak, cami önünde tavuk pilav hayrı yapıldı. 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamın protokol üyeleri Soğancılar Mahallesi’nden Şehit Jandarma Er Ali İhsan Uzun’un babası Ali Rıza Uzun ve Tepeköy Mahallesi’nden Şehit Jandarma Kıdemli Çavuş Ahmet Tunç’un babası Nihat Tunç ziyaret ettiler.























Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472