banner488

Çine’de 120 kişi atama bekliyor

Çine’de 120 kişi atama bekliyor
banner269
 2016 Öğretmen atamaları başvuru sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 30 bin öğretmen atamasının yapılacağı açıklanmıştı. 30 bin kontenjan için Çine’de 120 kişi başvurdu.

2016 Şubat ayı öğretmen atamalarına Çine’de 120 kişi başvurdu.  Çine Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 120 kişinin başvurduğu öğretmen atamalarının başvuruları titizlikle alnarak onaylandı. Çine Milli Eğitim Müdürlüğü’nden en çok, kontenjan ve başvuru Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği branşlarının yoğunluk gördüğü öğrenildi. Öğretmen adayları atama sonuçlarını öğrenmek için heyecanla bekliyor.

Türkiye genelinde 30 bin kişilik kontenjana 4 katından fazla başvuru oldu. 400 binden fazla atama bekleyen öğretmen olmasına rağmen 50 puanlık taban puandan dolayı bir çok kişi başvuramamıştı. Dolayısıyla 30 bin kontenjana toplamda resmi olarak 120 bin 629 kişi başvurdu.

İlk atama ve milli sporcu kapsamında aday öğretmen olarak atanacaklar, birinci aşamada en fazla 40 eğitim kurumu, ikinci aşama başvurularında ise yetiştirilmek istedikleri en fazla 10 il tercihinde bulundu.

Atamalar, 11 Şubat'ta elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Aday öğretmenlerin yetiştirilmek üzere il emrine atamaları 19 Şubat'ta yapılacak, ildeki görev yerleri ise 25 Şubat'ta valiliklerce belirlenecek.

MEB'e bağlı eğitim kurumlarına ilk kez ataması yapılacak adayların, 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan (KPSS) 50 ve üzerinde puan almış olmaları gerekiyor. Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (Almanca, İngilizce), rehberlik ve sınıf öğretmenliği için "KPSSP121", diğer alanlar için ise "KPSSP10" puan türündeki taban puan dikkate alınacak.


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472