banner480

Çine Şoförler Odası Başkanı Bircan Öter’den ‘Plaka' Uyarısı

Çine Şoförler Odası Başkanı Bircan Öter’den ‘Plaka' Uyarısı
banner269
Çine Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Bircan Öter, standartlara uygun olmayan plakaların araç muayenelerinde ağır kusur kapsamına girdiğini belirterek sürücü ve araç sahiplerinin muayeneden önce mutlaka plakalarını da kontrol ettirmelerini istedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün araç muayenelerinde kusur tablosunu yeniden düzenlediğini ve yeni düzenleme ile plakaların mutlaka standartlara uygun olması gerektiğini söyleyen Başkan Öter, plakası standartlara uymayan araç sahiplerini uyardı. Plakaların rakamların arasında vida bulunması, yazıların silik olması, yazı şeklinin bold veya italik olması ve kapatma şeklinde olmasının ağır kusur kapsamına alındığını hatırlatan Çine Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Bircan Öter, “Yeni düzenlemeyle plakalardaki yazı ve rakamların Karayolu Trafik Kanunu’nun tescil plakaları bölümünde belirtilen 11 santimetre genişliğinde, 52 santimetre uzunluğunda olmayan plakaların bulunduğu araçlar muayeneden geçemeyecek. Bu nedenle sürücülerin mağdur olmaması için muayene öncesi plakalarını mutlaka kontrol ettirsin. Mühürlü ve standartlara uygun araçlarda herhangi bir problem yaşanmayacaktır” dedi.

“Araç sahipleri ağır cezalara maruz kalmasın”

Standartlara uymayan ve mührü olmayan plakalara ağır cezaların uygulandığını belirten Çine Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Bircan Öter, “Standart dışı olan plakalar aslında hem araç sahibi hem de güvenlik nedeniyle ciddi sorun. Son günlerde yaşanan terörden dolayı sahte plakalar meydana çıkmaya başladı. Çine’de basılacak olan plakada tek yetkili Şoförler ve Otomobilciler Odası’dır. Şoförler Odası dışında hiç bir kurum ve kuruluş plaka basmaya yetkili değildir. Federasyonumuz tarafından gönderilen yeni mühürler de odalara ulaştı. Artık bundan sonra her önüne gelen plaka basamayacak. Bugüne kadar bir şekilde standartlara uymayan plaka taşıyan sürücüler, bir an önce bu plakalarını söküp standartlara uygun plakaları taksınlar. Aksi durumda ciddi cezaya maruz kalabilirler” diyerek sürücüleri uyardı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472