banner488

Çine OSB ile Bien Seramik Yer Tahsis Sözleşmesi İmzalandı

Çine OSB ile Bien Seramik Yer Tahsis Sözleşmesi İmzalandı
banner269
Bien Seramik’e, Çine Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yer tahsisini gerçekleştiren sözleşme taraflar arasında imzalandı. Çine OSB’de 400 bin metrekarelik arazi tahsis edilen ve tesisleşmesini yapacak olan Bien Seramik, iki yıl içerisinde toplam bin 500 kişilik iş istihdamı sağlamayı planlıyor.

Çine OSB binasında gerçekleştirilen imza törenine Çine Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kaymakam Özkan Demir ve yönetim kurulu üyeleri, Bien Seramik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ercan, Piyap İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şiyar Ertene, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun ve MHP Çine İlçe Teşkilat Başkanı Kazım Oluç katıldı. Çine OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kaymakam Özkan Demir, yaklaşık 15 ay içerisinde Çine OSB’nin nereden nereye geldiği konusunda açıklamalarda bulunarak OSB’deki yeni yatırımcıları hakkında bilgi aktardı. Demir, çalışmaların ve emeklerin iyi sonuçlar verdiğini, Çine OSB ‘nin en iyi yerde olması için tüm bürokratlarla uğraştıklarını söyledi.

“Çine’de Tarihi Bir Gün”

İmza töreninde açıklama yapan Çine OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kaymakam Özkan Demir, “Çine Organize Sanayi Bölgesinde son dönemlerde çok önemli gelişmeler ve mesafeler kat ettik.  Burada sivil toplum örgütlerimizin ve ilçemizin değerli yöneticilerini bilgilendirdik. Çine’nin hayali olan seramik fabrikası konusunda önemli bir adım attık. Bizim ve Çine için tarihi bir gün oldu. Bien Seramik gibi alanında ve ülkemizde öncü bir seramik fabrikası. Sektöründe ilk üç içerisindeki firmayı ilçemize kazandırma noktasında yer tahsisi için sözleşmemizi imzaladık. Çine OSB’deki gelişmelere Aydın Valimiz Yavuz Selim Köşger gelir gelmez sahip çıktı ve seramik fabrikası ile ilgili hızlı bir şekilde mesafe almamızı sağlayarak destek oldular. Yeni yönetimin kurulmasından bu güne kadar bizi destekleyen AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’a, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, yönetim kurulumuza, müteşebbis heyetimize ve sivil toplum örgüt temsilcilerine çok teşekkür ediyoruz. Çine’miz için bu gelişme düğün, bayram günü. Çine için çok önemli bir istihdam kaynağı olacak. Önümüzdeki günlerde OSB ile ilgili önemli gelişmeler olmaya devam edecek,  bir başka seramik fabrikası ile görüşmelerimiz sürüyor. İnşallah onlarla da bir protokol imzalayacağız. Alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. OSB’de önemli mesafeler alınacak, daha da iyi olacak. Çine’mize ve firmamıza hayırlı uğurlu olsun” şeklinde ifade etti.

“6’cı Aydan Sonra Çine’de istihdam Başlayacak”

Bien Seramik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ercan firması hakkında kısa bilgiler vererek, Çineli genç işsizlere yeni bir kapının açıldığını söyledi. Şirket politikası olarak firmalarında, bölge halkı ve çoğunluğun bayan çalışandan yana tercih ettiklerini belirten Ali Ercan, “Bien Seramik’in, seramik bölümünde mevcut bin 600 kişi çalışıyor, genel gurupta yaklaşık 6 bine yakın çalışanımız var. Firmamızın, Türkiye’nin farklı yerlerinde farklı sektörleri bulunuyor. Hedefimiz, Çine OSB’de tamamen ihracat odaklı ve yüzde 60’ı geçen ihracat oranıyla bir fabrika kurmak. Ülke ekonomisine katkı sağlamak. Bizler ülkemizde en iyi şeyler yapmak için bütün gücümüzle uğraşıyoruz. Ülkemizin şu an ihracata ihtiyacı var, bizlerde ihracat odaklı bu tesisimizi bir an önce faaliyete geçirmek için elimizden geleni yapacağız. Yaklaşık 2 yıl gibi bir süreç içerisinde üretime geçmiş oluruz. Ama biz istihdama 6’cı aydan sonra başlayacağız. İki yıldan sonra istihdam başlayacak gibi bir düşünceye kapılmamak lazım. İnşaatta ve montajda Çine’nin insanları çalışacak. Söke’de de fabrikamızı kurarken dışarıdan hiç kimseyi getirmedik, tamamını bölge halkından oluşturduk. Şu an Söke’de kurduğumuz fabrikanın yaş ortalaması 32, Türkiye’nin en genç fabrikalarından biri, genç işsizliği yok ediyoruz. Bayan istihdamında bizim sektörde en yüksek oranlardan biriyiz, bayanları daha çok istihdam etmeye uğraşıyoruz. Bu bizim şirket politikamız. Çine’ye inşallah hayırlı uğurlu olur” dedi.

 



















Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2017, 13:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472