banner488

Çine Muhtarlar Derneği, kahvaltı düzenledi

Çine Muhtarlar Derneği, kahvaltı düzenledi
banner269
Çine Muhtarlar Derneği, kahvaltı düzenledi, bürokratlar, siyasiler ve mahalle muhtarları Köfteci Soner Usta’nın yerinde bir araya geldi.

Kahvaltıya, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş ve Abdurrahman Öz, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Garnizon Komutanı Kıdemli Pilot Yüzbaşı Osman Olgun, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, AK Parti Çine Yönetim Kurulu üyeleri, mahalle muhtarları katıldı.

Çine Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Karadeniz, “ Mübarek Ramazan ayına girmeden biz bize daire amirlerimiz ve mahalle muhtarlarımızı biz bize, bir aile ortamı içerisinde bir araya getirerek kaynaşma ve tanışma programı çerçevesinde kahvaltı düzenledik. Sayın Valimiz İzmir’e tayin oldu, bizler üzgünüz ama üstün başarılarının devamını diliyoruz sizlerin huzurunda. Katılımlarınızdan dolayı tüm misafirlerimize teşekkür ederim” dedi.

Ayyıldız, “Hakkınızı helal edin”

Aydınlı ilk defa İzmir Valisi olacak diyen Vali Erol Ayyıldız, “İzmir’e tayinim oldu, bir taraftan üzülüyorum Aydın’dan ayrılıyorum. Sevindiğim hususuz gideceğim yer çok uzak değil İzmir olması. Kendimi Aydınlı olarak hissediyorum. Vali olarak artık İzmir’de bir kardeşiniz var, çekinmeden, kapıyı vurmadan her zaman kapımız açık bize düşen bir şey olursa bizim mecburiyetimiz. Burada 3 yıla yakın bir çalışma durumumuz oldu. Büyükşehir olmakla birlikte kanun değişiklikleriyle köyler mahalle oldu. Bu geçiş süresini hep birlikte yaşadık. Geçiş aşamasında yeterince ve istediğiniz bir şekilde hizmetleri ortaya koyarken memnuniyet sağlayamamış olabilirim, bize düşen işler konusunda bir aksama yaşandı ise, şahsen kalplerini kırdığım olduysa da hepinizden helallik istemek istedim. Hakkınızı helal edin. Siyasetin kendi içerisinde, vekillerimiz, belediye başkanımız, il ve ilçe başkanlarımız tüm sizin meselelere samimiyetle ve içtenlikle yaklaştılar. Hizmet edilecek her konuda yardımcı olacak bir kadroya sahipsiniz. Bana düşen bir şey varsa helal olsun diyorum. Ramazanınız mübarek olsun, inşallah Bayramlara sağ salim ulaşırız Allah yar ve yardımcınız olsun.” dedi.

Öz,“Önümüzdeki dönem verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz”

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, yapılan çalışmalarda AK Parti olarak, Vali ve idare amirleri ile birlikte insanlara hizmet etmeye gayret ettiklerini söyledi. Vekil Öz, “İnşallah önümüzdeki dönemde verdiğimiz sözleri ve ihtiyaçları yerine getirmeye gayret edeceğiz. Ramaza’nın Aydınımıza, memleketimize, insanımıza, islam alemine hayırlar getirmesini ve bayrama hep beraber ulaşmamızı niyaz ediyorum. Valimiz, İzmir’de yapacağı hizmetlerden dolayı kendilerine başarılar diliyorum, bizlere verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” ifade etti.

Savaş, “ Çine’yi daha iyi noktaya taşımak adına hep birlikte çalışmalıyız”

Üretim ve istihdam adına yapılması gereken şeylerin olduğunu söyleyen AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Bu tip dizi toplantılar hedefliyorduk ama yasa çalışmalarının yoğunluğundan dolayı fırsat bulamadık. Bu tip toplantılarımıza devam edeceğiz. Muhtarlarımız bizim için çok özel, önemli ve çok değerli. Onların sorunları, onların dile getirilmesi, daire amirlerinin önünde tartışılması, çözüm üretilmesi bölge için çok önemli. Sayın Valimi İzmir’e gönderiyoruz Aydın’dan daha büyük, güzel bir yer hayırlı olsun diyoruz. Valimizi çok sevdik, hakkımızı helal ediyoruz. Çalışmalarından dolayı katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Üzüldük ama bir bakıma da sevindik hayırlı, uğurlu olsun. Büyükşehir’den kaynaklanan bir takım sorunlar var, Büyükşehir Yasasını tamamladık. İlçe Belediye başkanlarımızın elini güçlendirecek bir takım mali imkanlar var yasa içerisinde. Ben Çine’mizle ilgili birkaç konuya değinmek istiyorum. Yeni Hükümet konağı yapımını ilgili İçişleri Bakanlığımızdan onayımızı aldık. Hem Karpuzlu hem de Çine İlçemizin yeni hükümet konağını 2017 yılında inşaatına başlanacak. Proje ile ilgili çalışmalar başladı, bunun ödeneği çıktı. Ayrıca Adliye binası ile ilgili olarak da Adalet Bakanlığı ile görüşüp aynı yerde mi, başka yerde mi olsun o konuyu açıklığa kavuşturacağız. Sosyal Güvenlik ve Toplum Sağlığı Merkez Binası yapımı için çalışmalar başladı. Çine’ye Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü gelecek. Anaokulu’nun temeli atıldı, inşaatı devam ediyor.  200 öğrencilik pansiyon inşaatının ihalesi yapıldı. Çine Meslek Yüksekokulu'na iki bölüm daha açılması ile ilgili bir tanesinin kararını aldırdık Gıda Kontrolle ilgili bir bölüm açılacak. İlk yıl 120, ikinci yıl 240 öğrenci alınacak, YÖK’ten onayını aldık. Tarım ilçe müdürlüğü binası ile ilgili bakım onarımla ilgili çalışmalar var. Üretim ve istihdam alanında yapmamız gereken Organize Sanayii Bölgemiz ile ilgili olarak, yeni yatırımcıları buraya çekmemiz adına yapmamız gereken işler var. Organize Sanayi’nin yönetimi değişti, Çine Kaymakamı Özkan Demir Başkan oldu. Yatırımcılar geliyor, yenilerinin gelmesi için desteğimiz devam edecek. Gözümüz kulağımız her daim Aydın’da ve Çine’de. Daha iyi bir noktaya taşımak adına hep birlikte çalışarak bunları yapacağız. Gelecek olan Mardin Valimiz Ömer Faruk Koçak’la görüştük. Devlette işler sürekliliktir. Mübarek Ramazan Ayını şimdiden kutuluyorum, sağlık sıhhat içerisinde Allah Tekrarını nasip etsin” şeklinde ifade etti.

Erdem, “ Yeni Anayasa ve Yeni Hükümet”

Rabia işareti yaparak birlik çağrısı yapan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Yeni hükümetimiz kuruldu. Yeni Genel Başkanımız ve Yeni Başbakanımız Binali Yıldırım’la AK Parti 65. Hükümeti olarak beraber devam edeceğiz. Dünya’da AK Parti gibi kaç tane siyasi hareket var. Bayrak yarışını en güzel şekilde sürdüren, disiplinli, koordineli, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edebilen kaç tane harekete olduğunu siyaset bilimcilerinin iyi incelemesi lazım. Küresel güçler başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere Orta Doğuyu İslam coğrafyasını, Afrika coğrafyasının kuzeyini yani bizim gönül coğrafyamızı eski Osmanlı’nın topraklarını yeniden dizayn ediyorlar. Irak’ı üçe böldüler. Suriye’yi böldüler, gündemlerinde Suudi Arabistan’ı ve tüm İslam coğrafyasını aldılar. Hesapları içerisinde Türkiye’de var. Geçtiğimiz süreç zor ve sıkıntılı bir süreçtir, şehitlerimiz var Allah’tan Rahmet diliyoruz. Ama yeni bir kurtuluş mücadelesini veriyoruz. Türkiye’yi bölme ve parçalama hesaplarının içindeler. Bu bakımdan birlik ve beraberlik içerisinde durmamız lazım. Türkiye’de istikrarın kuvvetlendirilmesi, bozulmaması lazım. Siyasi, ekonomi her açıdan kritik dönemlerin yaşıyoruz. Bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımıza dua ediyoruz, Allah ona sağlık ve afiyet versin Türkiye’nin Lideri olarak bu süreçleri atlatalım. Hep Rabia işaretinin yapıyoruz ya tek bayrak, tek devlet, tek millet, tek vatan. Bizim tespitimizde tıkanıklıklar var. Türkiye bundan sonraki süreçte bizim bakış açımız itibarı ile Cumhuriyet’ten, Demokrasi’den, Laiklik’ten ve  Üniter Yapıdan taviz veremez. Bu tavizleri vermeden bu ilkeler doğrultusunda Türkiye tıkanıklıkları açmak için yürütme sistemini gözden geçirmek durumundadır. Yeni Anayasa ve yeni bir hükümet sistemi bunu tekrar ela almalıyız” dedi.

Konuşmalarda sonra mahalle muhtarları kendi mahalleleri ile ilgili sorular yönelttiler. Gürlen Baraj çalışmalarından bir netice alınmadığını ve bu barajın mahalleler için önemli olduğu vurgulandı. Gürler Barajı etüt çalışmaları DSİ Bölge Müdürlüğümüz Planlama ekiplerince yapılmakta olduğunu, daha da hızlandırmaya çalışılacağı, söz verildiği gibi yapılacağı söylendi. Tapu soru ile ilgili sorunun halen daha bir sonuca bağlanmadığı bununla ilgili gelişme olup olmadığı soruldu. Tapu soru ile ilgili çalışmaların devam ettiği ve sıkıntıların giderileceği bildirildi.







Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2016, 10:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472