banner488

Çine Muhtarlar Derneği Çelenk Koydu

Çine Muhtarlar Derneği Çelenk Koydu
banner496

Çine Muhtarlar Derneği Atatürk Anıtına çelenk koydu.

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Çine Muhtarlar Derneği Hükümet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Çine Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Kılcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, mahalle muhtarları katıldı. Muhtarlar günü dolayısıyla Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut’u ziyarette ederek sohbet ettiler.

Dernek Başkanı Hüseyin Kılcı törende yaptığı konuşmasında, “Geçmişi 1829 yılına dayanan muhtarlık müessesesi, ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturmaktadır. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Ayrıca çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Dolayısıyla, halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş muhtar kardeşlerimiz, son derece önemli bir makamda bulunmaktadırlar. Bundan iki yıl önce muhtarlık ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla, 19 Ekim günü ‘Muhtarlar Günü’ olarak belirlenmiştir. Milletimizin tercihine, teveccühüne, itimadına mazhar olmak gerçekten rütbelerin en büyüğüdür. Tüm muhtarlarımızın muhtarlar gününü kutluyorum” dedi.

Belediye Başkanlığında muhtarları ağırlayan Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, “2014 yılında Büyükşehir yasası ile Belediyemizde Muhtarlık Müdürlüğümüz kuruldu. 2 dönemdir bu görevin başında da biz varız. Tüm muhtar arkadaşlarımız ziyaretimize gelir bizleri onurlandırırlar. Bizlerde bu gün muhtarlarımızın mutlu gününde yanında olmak istedik. Tüm muhatlarımızın muhtarlar günü kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472