banner488

Çine Meralarına, 8 Bin 700 Kilogram Gübre

Çine Meralarına, 8 Bin 700 Kilogram Gübre
banner496
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ‘Çayır Mera Islah’ projesi kapsamında Çine’nin Kahraman Mahallesi’nde gübre atımı töreni düzenlendi. Çine meralarına 8 bin 700 kilogram Amonyum Nitrat (%33N) gübreleme uygulanması yapılacak.

Aydın’ın, Çine dahil 11 ilçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından meralarda gübre atım işlemi başladı. Çine meralarına 8 bin 700 kilogram Amonyum Nitrat (%33N) gübreleme uygulanması yapılacak. Kahraman Mahallesi’nde gübre atım törenine, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer,  Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fuat Fikret Aktaş, Çine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ağaran, AK Parti Çine İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Çine Kadın Kolları Başkanı Ferya Yıldız ve AK Parti Çine Gençlik Kolları Başkanı Cemal Çakır, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Çine Muhtarlar Derneği Başkanı Abdülkadir Akalın, Karakollar Mahalle Muhtarı Yalçın Kavak,  Ziraat Odası yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Amonyum Nitrat (%33N) gübre kullanılması için Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünden izin ve ödenek talep edilmiş, Aydın Tarım Kredi Kooperatifinden 190 ton gübre alımı gerçekleştirilmiştir. 11 İlçe, 23 mahallede toplam 12 bin 500 da mera alanına Amonyum Nitrat (%33N) gübreleme uygulaması yapılmaktadır. Aydın'da 11 ilçenin 23 mahallesinde toplam 12 bin 500 dekar mera alanına amonyum nitrat (%33N) gübreleme uygulaması başlandı. Çine'nin Kahraman Mahallesinde yer alan 485 dekarlık alana sahip merada yapılan amonyum nitrat (%33N) gübreleme işlemleri ile ilgili açıklamada bulanan Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fuat Fikret Aktaş, “Çine'nin geleceğinin tarım olduğunu düşünüyorum. Çine, ilimizdeki hayvan potansiyelinin yüzde 20'sini oluşturuyor. Bu rakam daha önceleri yüzde 30'larda idi. Devlet ve bakanlık olarak son olarak hayvan üreticilerimize 139 milyon lira yem bitkisi desteği vermişiz. Devlet olarak yem bitkisi ekilebilecek alanları artırmak istiyoruz. Daha ucuz et üretmemiz için bu projeyi önemsiyor ve başarılı olacağına inanıyoruz. Çine'de et sığırcılığı konusunda teşvik edelim diyorum. Çine'yi hayvancılığın başkenti olarak görmek istiyorum. Burada damızlık et üretim tesisleri kurularak geliştirile bilinir. Belediye öncü olsun, bizler teknik bilgi açısından her türlü desteğe varız. Çine Türkiye'nin etçil sığır üretimi konusunda önemli yerleşim yerlerinin başında gelebilir. AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş beyde Çine'deki hayvancılık projelerine büyük destek veriyor. Burada üretici, belediye, sivil toplum kuruluşları hep bir olur ise bu projelerin hayata geçirilerek, faydalı olacağı kanaatindeyim” dedi.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine için ortak çalışmaya hazır olduklarını söylerken, “Amacımız Çine tarımı ile hayvancılığı daha iyi yerlere getirebilmek. Çine için uygulanacak projeler ile ilgili beledimiz olarak bize düşen görevlerde elimizden ne geliyorsa yapmaya ve destek vermeye hazırız. Hep birlikte Çine'yi tarımsal anlamda en iyi yere getireceğimize inanıyorum" şeklinde ifade etti.























Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472