banner488

Çine Kültür Derneği Doğa Yürüyüş Kulübü Sezonu Açtı

Çine Kültür Derneği Doğa Yürüyüş Kulübü Sezonu Açtı
banner269
Çine Kültür Derneği Doğa Yürüyüş Kulübü, Bozdoğan Kemer Barajındaki Arapapıştı Kanyonu’na doğa yürüyüşü yaparak sezonu açtı.

15 Ekim 2014 Pazar günü Bozdoğan Kemer Barajındaki Arapapıştı Kanyonu’na yapılan doğa yürüyüşünü gerçekleştiren Çine Kültür Derneği Doğa Yürüyüş Kulübü, 28 kişiyle, 10 kilometrelik parkuru tamamladı. Çine Kültür Derneği Başkanı Mehmet Demir Arapapıştı Kanyonu’na ile ilgili, Bozdoğan Kemer Barajı1958 yılında merhum başbakanı Adnan Menderes tarafından yapımı gerçekleştirilen ve Aydın Büyükşehir Belediye’si tarafından yerli ve yabancı turizme açılan Arapapıştı Kanyonu, doğal oluşumu yanı sıra antik dönemden kalma şehir kalıntıları ile tarih ve doğanın birleştiği muhteşem bir alan olduğunu söyledi.

Doğa yürüyüşlerinin Arapapıştı Kanyonu’yla startını verdiklerini belirten Çine Kültür Derneği Başkanı Mehmet Demir, “Aydın ilimizi kazandırılan, doğaseverlerin yürüyüşü için tercih edebilecekleri tarih ve doğanın birleştiği bir alan. Güvenli ve neşeli bir doğa yürüyüş parkurunu geride bıraktık. Yürüyüşe katılan 28 kişi doğa ile iç içe olmanın mutluluğunu yaşarken doğa koşullarının da zorluklarını yerinde görme fırsatı yakaladılar. Kulüp olarak sezonunu açılışında yürümüşümüze liseli öğrencilerimiz katıldı. Ayrıca ilçemize okumak için gelen Çine Meslek Yüksekokulunda okuyan kardeşlerimizi de aramızda görmek isteriz” diye konuştu.





































Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2017, 18:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472