banner488

Çine Gökbel Barajıyla 210 Bin 690 Dekar Zirai Arazi Suya Kavuşacak

Çine Gökbel Barajıyla 210 Bin 690 Dekar Zirai Arazi Suya Kavuşacak
banner496
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Aydın’a yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşları içme ve kullanma suyu temin etmeye, derelerde ki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Aydın’da tarımın gelişmesindeki etkenlerden en önemlisi ise su yapılarıdır.

Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projesi kapsamında, Aydın ili, Çine projesiyle nasibini almaktadır. Proje kapsamında ilk olarak kategorisinde (Silindirle Sıkıştırılmış Beton Gövde) Avrupa’nın en yüksek barajı unvanına sahip 141 yıllık rüya olan Çine Adnan Menderes Barajı 10.10.2010 tarihinde kazandırıldı. Ardından Çine çayına 2. Altın gerdanlık takılması için Çine Gökbel Barajının yapımına başlandığını belirten Genel Müdür Acu; “Çalışmaları devam eden Gökbel Barajı tamamlandığında depolanacak su ile Çine Ovası’nda ve Koçarlı Bağarası’nda toplam 210 bin 690 dekar zirai arazinin sulanmasını sağlanacaktır” dedi.

Temelden yüksekliği 62,50 metre olan barajın tamamlanması ile 2017 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 231,2 milyon TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirten DSİ Genel Müdürü Murat Acu; “Projenin tamamlanması ile birlikte yöredeki münbit araziler daha verimli hale gelirken, tarımsal üretim de artacaktır. Buda vatandaşımızın sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine olanak sağlayacak ve refah düzeyini artıracaktır” şeklinde ifade etti.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu; “DSİ olarak son 14 yılda Aydın ilimizde Aydın’a yıllık 72,6 milyon m3 içme suyu sağladık. Aydın şehir merkezi ve 30 yerleşim yerinin 2050 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacını karşıladık. 10 baraj ve 5 gölet inşa ettik, (1 adet HİS Gölet’i) 422 bin 490 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 464,7 milyon TL zirai gelir artışı sağladık.79 derenin ıslahını tamamladık” dedi.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, “Bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ‘dedi.





Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2017, 10:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472