banner488

Çine EKK'da Celal Özden 4. Kez Başkan Seçildi

Çine EKK'da Celal Özden 4. Kez Başkan Seçildi
banner269
Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Genel Kurulunda mevcut Başkan Celal Özden 4. kez yeniden başkan seçildi.

Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi seçimli Olağan Genel Kurulu, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Tek liste ile yapılan Genel kurulda mevcut başkanı Celal Özden ve yönetim kurulu üyeleri 4. kez görevi üstlendi. Çine Belediye Düğün Salonu’nda yapılan genel kurula kooperatif ortaklarının yanı sıra Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine İlçe Emniyet Müdürü Fevzi Yurtseven, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Tosun, İyi Parti İlçe Başkanı Mehmet Yavuz, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, Koçarlı Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, banka müdürleri, muhtarlar katıldı. Divan Başkanlığını Aydın-Muğla İlleri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç’ın yaptığı genel kurulunda, kâtip üyeliklerini Çine Esnaf ve Sanatkârla Odası Başkanı Metin Uyar ve Yalçın Payza yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasının ardından gündem maddelerinin oylamasına geçildi. Oylamalar da maddeler oy çokluğu kabul edilirken Gültekin Alp Akbay tek kişi olarak red oyu kullandı. Genel kurulda 2017 yılının faaliyetleri konuşuldu, 2018 yılının hedefleri anlatıldı.

Gerginliğe Sebep Oldu

Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kredi Kooperatifi kongresinde faaliyet raporu görüşülmesinde söz alan Gültekin Alp Akbay, çalışma raporunu kabul etmediğini, bunların yeterli bulmadığını bildirdi. Tüm ortaklar Akbay’a ‘boş konuşuyorsun, sende yöneticilik yaptın iftira atma, sen çok mu iyi biliyorsun’  tepkilerini gösterdi. Akbay bu sözler üzerine dilekçesini divan kuruluna sundu. Divan Kurul Başkanı bir kişinin Donkişot’lük yaptığını ve Çine esnafının adam gibi adam olduğunu söyledi.

“Esnafımız için şerefle, onurla ve gururla çalıştık”

Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 2017 Genel kurulda konuşan Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, “ 2017 yılında sizlere en iyi hizmet yapmanın şerefi, onuru, gururu içerisindeyiz. 2017 yılında hepinizin bildiği gibi kredi vermede her türlü kolaylık sağladık. Geri dönüşlerde de yapılandırma yaptık.  Ödenmeyen sıkıntı çeken ortaklarımız için taksit imkanları sağladık. 2017 yılını hiç bir ortağımıza icra işlemleri başlatmadan atlattık. Bu büyük bir başarıdır. Ne kadar çamur atılsa da bu bir başarıdır. 3 buçuk yıl önce araç ve iş yeri kredileri kapandı. 3 buçuk yıldır gerek kongrede, gerekse her platformda, gerekse milletvekillerimize, Sayın AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’a bu kredilerin tekrar açılması için destek istedim ve mücadele verdim. Bu kredi yılbaşından önce açıldı. Bu çorbada benimde tuzumun olduğuna inanıyorum” dedi.

“Tüm Esnafımızın Kendi Dükkanı Olsun”

Bir amacının olduğunu söyleyerek Başkan Celal Özden, “Çine'nin esnafını kiradan kurtaracak ve tüm ortaklarımı iş yeri sahibi yapmak için her türlü çareye başvuracağım. Öyle iş yok. Biz çalışıyoruz, biz ortaklarımıza hizmet ediyoruz. Benim bir iddiam var kirada bir tek ortak bırakmayacağım. Herkesi mutlaka dükkan sahibi yapacağız. Şoför esnafımız gelsinler, sıfır araçlarını alsınlar tamamını ödeyeceğiz. Geçen sene bir karar aldık, ortaklarımızın üniversitede okuyan çocuklarına zengin fakir ayırt etmeksizin tüm çocuklarımıza 100 lira burs veriyoruz, az bir rakamdır belki ama bir öğrenci için 100 liranın ne demek olduğunu ben çok iyi biliyorum. Bu bursu da önümüzdeki yıl 150 liraya çakardık. Biz Çine için sosyal faaliyetlerde ne gerekiyorsa yapmaya hazırız ve yapıyoruz.”

“Yanlış Yapmadık, Yapmayacağız”

Başkan Celal Özden geçen sene tüm protokol üyeleri ile toplantı yapılarak, Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksekokulu'na ek bina için AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'ın kooperatiften istediği yardım talebini yerine getirdiklerini söyledi. Başkan Özden, “Toplantıda üniversitedeki eksikleri konuştuk. Anfi, laboratuvar ve araç eksiği olduğunu öğrendik. Araç eksiğini Şoförler ve Otomobilciler Odası üstlendi. Laboratuvarı Sayın Aydın Milletvekilimiz Mustafa Savaş üstlendi, anfi içinde 300 bin lira gerektiğini ve kooperatifimizin karşılanmasını istediler bizde bu kongremizde önerge sunduk. Bu önergemiz için destek istiyoruz ve yetki istiyoruz. Üniversitemizin gelişmesi için, Çine için, çocuklarımız ve esnafımız için mutlaka şart. Biz her şeyi yapmaya hazırız, her zaman yapacağız, yapmaya da devam edeceğiz. Kimse çamur siyaseti yapmasın Celal Özden’i biliyor. Kimsenin bir kuruşu bizim boğazımızdan geçmemiştir, yanlış yapmadık, yapmayacağız, yaptırmayacağız.”

Geçen sene seçim yaptık biliyorsun diyen Başkan Özden, “Bu sene kanun değiştiği için şimdi 3 yıllığına kısmet olursa 2018,2019 ve 2020 yıllarında da ekip arkadaşlarımla beraber aynı şevk ve istekle çalışmaya devam edeceğiz. Sizlerden denetim kurulumla beraber destek istiyoruz, destek vereceğinizden eminim teşekkür ediyor işlerinizde başarılar diliyorum.”

Yönetim Kurulu Listesi

Çine S.S. Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 4. Kez başkan seçilen Celal Özden’nin yönetim kurulunda; Mehmet Kocabıyık, Hasan Ali Aslan, Süleyman Işık ve Kemal Özdanacı, yedek üyeler; Hüseyin Kurt, Salih Kaya, Abidin Tekin, Yılmaz Çiçek, Denetim Kurulu üyeliğine Hüseyin Üpbül ve Nuri Demiray, yedek üyeler Tahir Kozan ve Yusuf Gültekin, Bölge Birlik Temsilcilikleri ise Celal Özden, Mehmet Kocabıyık, Hasan Ali Aslan, Süleyman Işık, Kemal Özdanacı ve Hüseyin Üpbül oldu.








































Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2018, 23:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472