banner488

Çine EKK 500 Bin TL’ya Kadar Kredi Verebilecek

Çine EKK 500 Bin TL’ya Kadar Kredi Verebilecek
banner496
Çine Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, kooperatif olarak bir ortağına işletme ve yatırım kredileri toplamı olmak 500 bin TL’ye kadar kredi verebilecek konuma geldiklerini müjdeledi.

Esnaf ve Sanatkarların sıkıntılarına çözüm üretmek adına yeni değişiklik ve güncellemelere gidildiğini belirten Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden yaptığı basın açıklamasında; “Yeni gelen genelgeye göre İşletme Kredisi’nin 100 bin liradan 150 bin liraya çıkarıldı. İşletme Kredisi’nin 5 yıl vadeli 6 ayda bir ödemeli yüzde 5 faizli olarak aynı, kredilerde değişiklik yok. Hükümetimiz, Yatırım Kredileri adı altında 500 bin liraya kadar kredi verebileceğimizi gelen genelgede açıkladı. İşyeri Edindirme Kredisi’nin vadesi 10 yıl yani 120 ay geri ödemesi aylık ya da 3’er aylık dönemlerde yapılacaktır. Taşıt Edindirme Kredisi vadesi 5 yıl 60 ay olup geri ödemesi yine aylık ya da 3’er aylık dönemlerde yapılacaktır. Yatırım Kredisi alacak ortaklarımızın en az bir yıllık faaliyet süresini tamamlamış olmaları gerekmektedir. Yatırım Kredisi bir defa da kullandırılacak olup ikinci bir ek Yatırım Kredisi verilmeyecektir. Taşıt Edinme Kredisi’nde aracın sıfır kilometre olması şart olup anahtar teslim fiyatının tamamına kadar kredi kullandırıla bilinecektir. Bu krediler normal işletme kredisi dahil olmak üzere bir ortak en fazla krediler toplamı 500 bin lirayı geçmeyecektir ve yapılacak kredilerdeki kesintilerde bir değişiklik yok sadece vadelerde değişiklik var” dedi.

Ayrıca eğitime destek vermek adına bursların devam ettiğini belirten Celal Özden, “Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif’i olarak eğitime verdiğimiz değerden dolayı ortaklarımızın çocuklarına burs vermeye devam ediyoruz. Müracaat etmeyen ihtiyaç sahibi ortaklarımız varsa kooperatifimize müracaat etmelerini bekliyoruz. Aylık 100 lira olmak üzere ortaklarımızın çocuklarına eğitim bursu vermeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472