banner488

Çine Eğitim Sen, Vefat Eden Öğretmenleri Andı

Çine Eğitim Sen, Vefat Eden Öğretmenleri Andı
banner496
Çine Eğitim Sen, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde merhum öğretmen Ali İhsan Akçay ve Özcan Kösem’i mezarı başında andı.

Evciler Mezarlığında bulunan Ali İhsan Akçay ve Özcan Kösem’in kabirlerini ziyaret eden Çine Eğitim Sen üyeleri, Ali İhsan Akçay isminin bir eğitim kurumunda yaşatılmasını istedi. Çine Eğitim Sen Temsilcisi Alp Özerdem, Ali İhsan Akçay adına eğitime vermiş olduğu katkılarından dolayı yakınlarına teşekkür plaketi takdim ederken, merhum öğretmenlerin kabirlerine karanfiller bırakıldı.

Çine Eğitim Sen Temsilcisi Alp Özerdem ayrıca Öğretmenler Günü dolayısı ile yapmış olduğu basın açıklamasında şunları söyledi: “ 24 Kasım tarihi, Mustafa Kemal Atatürk’e, TBMM tarafından “Başöğretmen” ünvanı verildiği gün olması sebebiyle önemli bir gündür. Aydınlanma yolunda büyük bir atılım olan Harf Devrimi’nin, tüm yurda hızla yayılması için Mustafa Kemal Atatürk, bizzat şehir şehir gezmiş yeni latin alfabesini halka tanıtmaya çalışmıştır ve bu ünvanı hak etmiştir. Bu anlamıyla 24 Kasım gününü içtenlikle kutluyoruz. Ancak, bugünü, yüzlerce sivil toplum örgütünü ve TÖB-DER’i kapatan, binlerce öğretmeni mağdur eden, hapishanelere atan, sürgün ve cezalarla sindirmek isteyen 12 Eylül darbecileri belirlemiştir.1981 yılından beri, darbecilerin lütufmuş gibi, suçlarını unutturmak istercesine belirlediği bu güne mesafeliyiz.24 Kasım Öğretmenler Günü’ 12 Eylül zihniyetinin ve günümüzdeki temsilcilerinin nasıl bir öğretmen istediğinin simgesidir. Eğitim Sen’in 24 Kasım’ı öğretmenler günü olarak kabul etmesi demek, 12 Eylül rejimini, uygulamalarını kabul etmek anlamına gelecektir. Eğitim Sen, yıllardır dünya öğretmenlerinin evrensel mücadele günü olan 5 Ekim’i “Dünya Öğretmenler Günü” olarak kabul etmekte ve kutlamaktadır. 24 Kasım’ı Öğretmenler Günü olarak ilan edenler, öğretmenlere içi boş ve gerçek yaşamda hiçbir karşılığı olmayan övgüler dizip, yıllardır yaşanan sorunların üzerini örterek günü kurtarmaya çalışmaktadır. Eğitimin kalitesini, öğretmenin itibarını her geçen gün daha da aşağılara çeken uygulamalara imza atanlar, bugün çıkıp hala içi boş övgü cümleleriyle bizleri oyalama peşindedir. Unutulmamalıdır ki, ülkesini gerçekten sevenler, her şeyin başının eğitim ve bunun uygulayıcısının öğretmen olduğunu bilenlerdir. Öğretmenler anlamsız, çözüm üretmeyen kutlamalar değil, itibarlarını, yaşam kalitelerini ve eğitimin kalitesini arttıracak somut adımlar beklemektedir” dedi.

Alp Özerdem, “ Bu vesile ile, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, çocuklarımızın, gençlerimizin daha iyi eğitim alması, bilime inanan, düşünen, sorgulayan, itaat etmeye, uygar nesiller yetişmesi için emek vermiş Hasan Ali Yücel ve Fakir Baykurt’tan, Çine’nin eğitim neferi Ali İhsan Akçay hocamız ve iki yıl önce aramızdan ayrılan Özcan Kösem hocamıza kadar, şimdi aramızda olmayan tüm büyüklerimizi ve meslektaşlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz. Çalışmakta olan eğitim emekçilerine esenlik ve başarılar diliyoruz. Özellikle, hayatı boyunca Çine’deki eğitim hizmetlerinin her kademesinde, inanç ve özveriyle çalışmış olan Ali İhsan Akçay hocamızın adının bir eğitim kurumunda yaşatılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.





Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472