banner488

Çine Eğitim Bir-Sen, ‘Öğretmene Verilen Değer, Her Şeye Değer’

Çine Eğitim Bir-Sen, ‘Öğretmene Verilen Değer, Her Şeye Değer’
banner496

Çine Eğitim-Bir-Sen tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla üye olan öğretmenlere yemek verildi.

Kasap Mehmet Zengin’in Yeri’nde verilen yemeğe, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, Şube Müdürleri Yeten Ortan, Yıldıray Demir ve Coşkun Akbay, Eğitim Bir-Sen Aydın 1 Nolu Şube Başkanı Tevfik Aksoy ve yönetim kurulu üyeleri, Eğitim-Bir-Sen İlçe Temsilcisi Osman Savaş, okul müdürleri, öğretmen ve aileleri katıldı.

Yemek sonrası yemeğe katılan davetlilere teşekkür eden Eğitim-Bir-Sen İlçe Temsilcisi Osman Savaş, ülkemizde öğretmenleri itibarsızlaştırma yanlışına gidildiğine dikkat çekti. Aydınlık geleceğe doğru başlayan yönelişin eğitimden geçtiğini hatırlatan Osman Savaş, “Öğretmene verilen değer, her şeye değer” dedi.

 “Öğretmenler, figüran durumunda”

Öğretmenlere gereken değerin verilmediğini belirten ilçe temsilcisi Savaş, “Her alanda kalkınarak vatan ve millet varlığını ilelebet payidar kılma davamızın en sağlam kaynağı olan insanımızı, hayatın her alanı için bilgi ve beceriyle donatarak yetiştiren öğretmenlerimizin, geceyi gündüze katarak akıttıkları terle onurlu bir mesleği icre etmektedir. Ona vereceğimiz önemin kendimize verdiğimiz önemden, göstereceğimiz saygının kendimize duyduğumuz saygıdan kaynaklandığını bilerek; kalplerinin vatan, millet, insanlık aşkı ve idealiyle dolu olduğundan şüphe etmediğimiz öğretmenlerimizi, üstün gayret ve fedakarlıklarından dolayı kutluyoruz. Bakanlığın yürürlüğe koyduğu bazı düzenlemeler, aldığı tavır ve tutumlar öğretmeni eğitimin aktörü olmaktan uzaklaştırmış, figüranı haline getirmiştir. Özellikle bazı illerde uygulanmasına başlanılan performans değerlendirmesini sivil toplum örgütü olarak kesinlikle kabul etmiyoruz. 3 milyon 100 bin kamu çalışanı var. Hangi kamu çalışanına performans kriteri getirerek, performans değerlendirilmesi yapılıyor da öğretmene de yapılmaya çalışılıyor. Tabi ki çalışanla çalışmayan bir olamaz, bunu ayırmak gerekir. Ama bunu ayırırken de performans kriterinin iyi konulması gerekir. Öğrencinin öğretmenine not verdiği bir performans sistemi geliyor ve uygulanıyor. Bu sistem de nasıl sağlıklı bir eğitimden ve değerlendirmeden bahsedilebilir. Bu uygulamayla öğretmenlik bitmiştir. Böyle bir sistemde öğretmenler öğrencilerin alay konusu haline gelmeye başlamışlardır. Bakanlık acilen bu uygulamayı kaldırmalıdır” şeklinde konuştu.

“Öğretmenlerin itibarı sıfırlanır”

Öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılmasının ve toplumsal saygınlığının yitirilmesine ek olarak öğretmenlerin mesleklerini icra ederken çeşitli saldırılarla şiddete ve olaylara da maruz kaldığını vurgulayan Osman Savaş, “Eğitim sisteminde öğrenci ve veli eksenli bir eğitim sistemi olursa burada öğretmenin itibarı nasıl korunacak? Öğrenci ve velinin söyledikleri dikkate alınıyor ve olay bunun üzerine kurgulanıyor. Bu anlamda Alo 147 hattı, şikayet hattına dönüştürülmüştür. Öğretmen, öğrenciye ‘oğlum-kızım niye dersine girmiyorsun?’ dediğinde veli hemen gelip, psikolojik baskı yaptığı gerekçesiyle öğretmeni şikayet ediyor. Velilerin şikayet hattına dönüştürdüğü Alo 147, kuruluşundaki amaç olan bilgi edinme hizmet hattına dönüştürülmelidir. Öğretmenin hiçbir yetkisinin ve yaptırım gücünün olmadığı bir yerde ne disiplinden ne de sağlıklı bir eğitimden bahsedilebilir. Aydınlık geleceğe doğru başlayan yöneliş eğitimden geçer. Bu bağlamda hem özlük hakları hem saygınlık açısından öğretmeni itibarsızlaştıracak her tür oluşumdan, söz ve eylemden kaçınılmalıdır. Öğretmenlik sadece 24 Kasım da hatırlanacak bir meslek değildir. Unutulmamalıdır ki öğretmenler ‘geleceğimizi inşa edecek olan insanları yetiştirmektedirler” dedi.

“Öğretmenler günü bir güne sıkıştırılamaz”

Eğitim Bir-Sen Aydın 1 Nolu Şube Başkanı Tevfik Aksoy ise, "İçinde bulunduğumuz gün mesleğimizin anıldığı ve sendika olarak ‘öğretmene verilen değer her şeye değer’ kavramıyla yola çıktığımız süreç içerisinde ana gövdeyi oluşturan meslek gurubuyuz. Öğretmenlik mesleği kutsaldır, bir güne sıkıştırılamaz. Öğretmeni değerlendirme performans uygulaması 12 ilde başlatılan uygulanma çalışmasına bizler karşı çıkıyoruz.  Aslında öğretmenin günü olmaz. Her gün öğretmenin günüdür. Bizler aşk ve şevkle çalıştığımız müddetçe hiç kimse bu millete pranga vuramaz, vuramayacaktır. Bu programı düzenleyen ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyor, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum” diye konuştu.
 

























 

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2017, 02:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472