banner488

Çine Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Çine Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
banner496

Çine Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında 5 gündem maddesi görüşülerek karara bağladı.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer başkanlığında Çine Belediyesi Havuzlu Sosyal Tesisleri’nde çok amaçlı yeni toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda 5 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Birinci gündem maddesinde; Meclis Üyeleri ve komisyonların huzur hakkı ile Belediye Başkan Yardımcılarının maaşının belirlenmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunu görüşüldü. Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanununun 32’nci maddesi gereğince 2018 yılı belediye meclis üyeleri ile komisyon üyelerine ödenecek huzur hakkının 99 lira 24 kuruş, belediye başkan yardımcılarının maaşlarının aylık olarak belediye başkanına verilen ödeneğin yüzde 2 bölü 3 olarak komisyon tarafından belirlenerek oy birliği uygun görülmüş olup belediye meclis üyelerinin onayına sunularak oy birliği ile kabul edildi.

İkinci gündem maddesi; Evciler Mahallesi 272 ada 22 parsel sayılı taşınmazın 1/1000 ölçekli uygulama imar planı yapılması ile ilgili İmar Komisyonu Raporunda özel bir kişiye ait otel yapımı planlaması görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Çine’de kamulaştırılacak yerleri aynı anda kamulaştırmanın mümkün olmadığını belirten başkan Dinçer, en acil ve uygun olanından başlayarak ileriye gitmeyi düşündüklerini açıkladı.

Üçüncü gündem maddesi; Çine İlçesi Hamidabat Mahallesi 207 ada 6 parsel sayılı taşınmazın kamulaştırılması ile ilgili İmar Komisyonu Raporunun görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Başka yerlerde de kamulaştırma yapılması gerektiği belirtilirken, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Hamamı yıktık, orada bir tek kamulaştırılması gerek köşede faaliyet gösteren bir esnafımızın işlettiği dükkan kaldı. Esnafımıza da zarar vermek istemiyoruz, oda çoluğuna çocuğuna bakıyor, oturup konuşacağız. Belediye ve esnafımız için uygun bir şekilde halletmeye çalışacağız. Aciliyeti olan yerler varsa gündeme getirerek onları komisyona iletelim” dedi.

Dördüncü gündem maddesi; Çeşitli yatırımlar için bankalardan kredi kullanılması görüşüldü. Kredi kullanılması ile ilgili açıklama getiren Başkan E. Salih Dinçer, “ Geçen sene köy yollarının yapılması için 10 milyon lira civarında kredi kararı almıştık. İller Bankası o zaman beri çok az belediyeye kredi verdi ancak bize bugüne kadar kredi çıkmadı. Bankadaki arkadaşlarla görüştüğümüzde seçimlere kadar bu kredinin çıkmasının zor olduğunu söylediler. Bizimde köy yollarını bir an önce yapamadığımız yerler var. Belediyenin şöyle bir imkanı da var yatırım bütçesinin yüzde onu kadar İller Bankası haricinde diğer bankalardan da kredi alabiliyoruz. Yatırım bütçemizin yüzde onu yani 2 milyon kadar diğer bankalara kredi talebinde bulunabileceğiz. Bu konuda sizden yetki istiyorum” dedi.

“Öz Kaynaklarımızı Kullanalım”

Köy yollarının yapılması için talep edilen kredi kullanımı hakkında söz alan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Muhammet Doğan; “Sizlerde takdir edersiniz ki AK Parti iktidarı ile biz KÖYDES ve BELDES projeleri dahilinde yapılması gereken köy yollarının çoğunu yapmış bulunmaktayız. Eksiklikler vardır, yapılması gereken noktalarda eksik kalan insanların mağdur olduğu noktalarda tabi ki yolların yapılması gerekiyor. Vatandaşımıza en güzel şekilde hizmet sunulmasına biz karşı değiliz. Bizim şu anda kendi öz kaynaklarımız yaklaşık 1 milyon 550 bin lira öz kaynağımız mevcut. Blancoları incelediğimizde geçmiş yıl alacaklarımız. Bunlar bina, emlak vergileri, çevre temizliği ve kira gelirleri gibi yerlerden alacaklarımız varken kredi kullanmanın pek doğru olamadığını düşünüyoruz. Birde kısa ve uzun vade de borçlarımızın 9 milyon 300 bin lira olduğunu görüyoruz. Yaklaşık bizim öz kaynaklarımızda ve varlıklar hesabımızda da 3 milyon 300 bin lira gibi varlığımız var. Geçmiş yıl alacaklarımız ve bu yıl tahakkuk edip alacağımız mevcut. AK Parti gurubu olarak öz kaynağımızla yapılmasından yana görüş ve talebimiz var” şeklinde konuştu.

“Sözümüzde Durabilmek İçin”

Öz kaynaklar ile bugüne kadar yapmaya çalıştıklarını ve yetiştiremediklerini belirten Başkan Dinçer, “65 tane köyden dönüşen mahallemiz var. Her yere yetişmeye çalıştık ama biz seçimlerden önce söz vermiştik. 2019 seçimlerinde bütün köy yollarının taş döşemesin yapacağız diye. Bu krediyi çekemezsek bunun gerçekleştiremeyeceğiz. Sözümüzde durabilmemiz için bu krediyi çekmemiz gerekiyor. Bu nedenle sizlerden yetki istiyorum” şeklinde ifade etti.  

AK Partili meclis üyeleri 2 milyonluk kredi çekilmesine red oyu kullanırken gündem maddesi CHP’li meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.

Beşinci gündem maddes; Naturel/organik zeytinyağı ambalajsız ve toptan satış fiyatlarının belirlenmesi için komisyona sevk edilmesi oy birliği ile kabul edildi.










Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2018, 23:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472