banner488

Çine Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Çine Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
banner269
Çine Belediyesi, 2018 yılının ilk meclis toplantısını yaptı. Ocak Ayı olağan meclis toplantısı 12 gündem maddesi ile Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer başkanlığında gerçekleştirildi.

Fen İşleri Hizmet Binası Toplantı Salonunda düzenlenen yeni yılın ilk toplantısında Başkan Dinçer meclis üyelerine yeni yılın sağlık, mutluluk ve başarı getirmesi temennilerinde bulundu. 2018 yılının ilk meclis toplantısı bir ilave madde olmak üzere 12 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Birinci gündem maddesinde; Çine Belediye meclisinde toplantı günü aynı geçen yıllarda olduğu gibi her ayın ilk Salı günü saat 15.00'te gerçekleştirilmesine ve bir aylık tatilin Temmuz ayında yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

İkinci gündem maddesi; Meclis üyeleri ve komisyonların huzur hakkı ile belediye başkan yardımcılarının maaşının belirlenmesi konusu görüşülerek oy birliği ile komisyona havale edildi.

Üçüncü madde; Belediyemizde çalıştırılmak istenen tam zamanlı sözleşmeli bir adet Gıda Mühendisi ve bir adet Mimarın ücreti komisyonunu uygun gördüğü bin 600’er lira olarak oy birliğiyle kabul edilirken Başkan Dinçer ek ödenekler ile bu ücretlerin 3 bin lirayı bulduğunu söyledi.

Dördüncü madde de 2 geçici işçi için vize alınması oy birliği ile kabul edildi.

Beşince madde; Belediye ve Bağlı Kuruluşları İle Mahalli İdare Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik Hükümlerine Göre III, IV ve VII sayılı cetvellerin görüşülmesinde 6. dereceden bir adet zabıta memuru, 4. dereceden bir peyzaj mimarı ve 6. dereceden bir sanat tarihçisi unvanı kaldırılarak 5. dereceden bir zabıta memuru, 3. dereceden bir peyzaj mimarı ve 5. dereceden bir sanat tarihçisi unvanının alınması oy birliği ile kabul edildi.

Altıncı madde; Hamidabat Mahallesi 207 ada 6 parsel sayılı taşınmazın kamulaştırılması için imar komisyonuna gönderilmesi oy birliği ile kabul edildi

Yedinci madde; Mülkiyeti Çine Belediyesine ait Çine İlçesi Doğanyurt Mahallesi 215 parsel sayılı taşınmazın Kültür ve Turizm Bakanlığına 25 yıllığına tahsisi oy birliği ile kabul edildi.

Sekizinci madde; Çine Belediyesine ait Karakollar Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No:48/A-48/B-48/C-48/D-48/E-48/F-48/G adreslerinde bulunan dükkânların 5 yıl süre ile kiraya verilmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.

Dokuzuncu madde; Çine Belediyesi öncülüğünde yapılacak olan Deve Güreşi Festivalinin 18 Şubat 2018'de yapılması oy birliği ile kabil edildi.

Onuncu madde; Çine Deve Güreşleri ve Devecilik Kültür Derneği 2. Geleneksel Deve Güreşi Festivaline destek verilmesi ile ilgili AK Parti Belediye Meclis Üyesi Muhammet Doğan söz alarak; “Geçen hafta bir deve güreşi gerçekleştirildi bunu dernek mi yoksa belediyemiz mi yaptığı çok bilinemedi. Sonra dernek tarafından yapıldığı duyuldu. Keşke dernekle beraber belediyeyle hareket edilerek mali portföy yönünden daha uygun bir şekilde gerçekleştirilebilirdi” dedi. Başkan Dinçer, “Derneği yeni yöneticiler ve üyeler devir aldı, deve güreşi yapmak istediler. Tabi bizim kendi yaptığımız deve güreşinin tarihleri daha önceden alınmış durumdaydı. Dernekteki arkadaşlarda biz belediyenin üstüne fazla yük olmayacağız 6 bin lira gibi bir destek sağlamamızı istediler. Önümüzdeki sene birleştirebiliriz” dedi. Çine Deve Güreşleri ve Devecilik Kültürü Derneği'ne destek amacıyla 6 bin liralık maddi yardım verilmesine oy birliği ile kabul edildi.

On birinci madde; Denetim Komisyonu üye seçimi oylama yapılarak Mehmet Kıvrak, Zerrin Erol Durdu ve Muhammet Doğan olarak belirlendi.

On ikinci ek gündem maddesinde ise; Evciler Mahallesi 272 Ada 22 Parsel sayılı taşınmazlar 1/1000 uygulamalı imar planı yapılması için gündeme alınması ve komisyona sevk edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Taşeron İşçilere Yeni Haklar

Gündem dışı olarak Belediye Başkanı E. Salih Dinçer, “2018 yılından itibaren taşeron yasası çıktı. Bizde taşeronda çalışan 130 kişi var. Yasanın çıktığı tarihten sonra giren 2 kişi olduğu için bu yasadan 128 kişi yararlanabilecek. Ayrıca maaşlar askeri ücret şeklinde devam ediyor. Eğer bir sendika ile anlaşırsa sendikal haklardan yararlanabiliyorlar. Yani kıyafet, çocuk yardımı, öğle yemeği gibi hakları kapsıyor. Yılda iki maaş ikramiye hakları geliyor. Burada bir madde var dikkate alınması gereken ‘ İşçi,  375 sayılı KYK geçici 24 ve geçici 23 maddesi ile tanınan haklar karşılığında daha önce kamu kurum ve kuruluşlarına alt işveren işçisi olarak çalıştığı dönemlere ilişkin olarak iş sözleşmelerinden dolayı herhangi bir hak ve alacak talebinde bulunmayacağını ve bu haklardan feragat edeceğini kabul ve bayan etmektedir.’ Şeklinde bir madde var. Bunu inceleyeceğiz. Sözleşmeler 3 yıllık yapılacak ama çıkan bir kişi yerine o hakkı başkası kullanamayacak” dedi.

“Çine Köftesini İsim ve Denetleme Hakkına Sahibiz”

Çine Köftesi ile ilgili bilgi veren Başkan Dinçer, “Resmi Gazetede yayınlanan Çine Köftesinin Coğrafi İşaretini Çine belediyesi tarafından alındı. Buradaki amacımız kimseye ceza kesmek değil ama Çine Köftesi diye başka şehirlerde olmak üzere her yerde açılmaya başladı. Bunların hangi kalitede köfte yaptıklarını bilmiyoruz. Çine Köftesinin adına da zarar gelsin istemiyoruz. Çine Köftesi ve köftecisi diyen nerde olursa olsun bu yerleri denetleme hakkımız var. Nasıl et kullanıyor, içine koyulan baharat oranları nelerdir inceleyeceğiz bizim köftemize uygunsa iş yerlerine belediyemiz tarafından lisans verilecek ve bu iş yerlerinin camlarında lisans olduğuna dair Sticker yapıştırılacak. İsim ve denetleme hakkı Çine Belediyesindedir” şeklinde konuştu.







Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2018, 04:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472