banner488

Çine Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Çine Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti
banner269

Çine Belediye Meclisi Kasım ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Salih Dinçer başkanlığında yapıldı. Çine Belediyesi, Kasım ayı meclis toplantısında 4 gündem maddesini görüşerek, karara bağladı.

Çine Belediye Başkanı Salih Dinçer, gündem maddeleri görüşülmeden önce İzmir’de meydana gelen depremden dolayı duyduğu üzüntüyü belirterek hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi. Umudumuzu hiçbir zaman kaybetmememiz gerektiğini öğrendik diyen Başkan Dinçer; “Hepimizin bildiği gibi Cuma günü İzmir’de bir deprem yaşadık. Çok üzüldük hep beraber buradan vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralıları vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Göçüğün altında kalanları kurtarmak için çalışan tüm ekiplere de meclis üyesi vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum. Allah bize bir daha böyle kötü günler göstermesin. Ama son iki günde Elif ve Ayda bebeğimiz kurtuldu. Biraz umutlandık. Umudumuzu hiçbir zaman kaybetmemiz gerektiğini anladık” dedi.

İmar planı ile ilgili 3 gündem maddesi; Hamitabat Mahallesi 141 ada 174 parsel sayılı taşınmazın 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği, Yağcılar Mahallesi 116 ada 7-8-9-10-11 ve 12 parsel sayılı taşınmazların 1/1000 ölçekli uygulama imar planı talebi, Evciler Mahallesi 298 ada 9 parsel sayılı taşınmazın 1/1000 ölçekli uygulama imar planı talebi imar komisyondan geldiği şekilde oy birliği ile kabul etti. Gündemin dördüncü maddesi 2021 Yılı Belediyemiz Tarifeleri içerisinde yer alan zeytinyağı ücretlerinin görüşülerek Plan Bütçe Komisyonuna oy birliği ile sevk edildi.

Çine’nin merkezinde fay hattı geçmiyor

Son günlerde depremle ilgili çalışmaların Türkiye genelinde yoğunlaştığını belirten Başkan Dinçer, Çine için depremle ilgili neler yaptıklarını açıklayarak “Korkulacak şu anda bir şey yok” dedi. Gündem dışı olarak Başkan Salih Dinçer, “İnşaat Mühendisleri Odası ile görüşme yaptık. Binaların ne kadar dayanıklı olduğu hakkında binaların incelenmesi gerekiyor. Onlar binaları ücretsiz olarak inceleyebileceklerini söyledi. Ayrıca vatandaşlar karot testi ve resmi rapor istiyorlarsa resmi fiyatlarıyla yapabileceklerini söylediler. Fay hattı bilindiği kadarıyla ilçe merkezinden geçmiyor. Korkulacak şuanda bir şey yok” dedi.

Çine Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü çalışanı Aysel Kırem yapılan çalışmalar ile ilgili olarak, “Çine merkezde bu alan içerisinde çeşitli noktalardan sonuçlar alınarak biyolojik bir harita oluştu. Biyolojik haritada fay hatlarıyla ilgili merkezde fay hattının geçmediği tespit edildi. Sadece mavi olan kısımda birazcık daha erozyonlu olduğu kısımda sıvılaşma olduğu tespit edildi. Bu alan da Kalabak Çayının kenarları. Ona göre bu alanda hemen yoğunluk azaltıldı hem de 2 katlı ve daha çok bahçeli yapılar elde edildi. Plan yapılırken jeolojik çalışmalarımızı yapmıştık” şeklinde ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2020, 19:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472