banner488

Çine Belediyesi çocuklara süt dağıttı

Çine Belediyesi çocuklara süt dağıttı
banner496

Çine Belediyesi, Çine Kapalı Pazaryerinde çocuklara düzenlediği etkinlikte süt dağıttı.

Çine Kapalı Pazar Yeri’nde Çine Belediyesi ve Cemil Tanrguroğlu tarafından gerçekleştirilen etkinlikte tek ve ödüllü proje olan Akıllı İnek projesi çocuklarla buluştu. Gümüşhaneli iş insanı Cemil Tanguroğlu’nun 5 yıl önce başlayan projesiyle, memelerinden muz, çilek ve çikolata aromalı sütün yanı sıra ayran veren ‘Akıllı İnek’ otomatı, Çinelilerin ilgi odağı oldu. Vatandaşlar ve çocuklar, farklı boyutlarda tasarlanan akıllı inek maketlerini inceleyerek ikram edilen ayran ve sütleri içti.

Asitli ve gazlı içeceklere alternatif olarak üretilen ve kısa sürede adından söz ettiren projenin açılışını Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, CHP Çine Kadın Kolları Başkanı Gülgün Ok, Çine Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar,  Cemil Tancuroğlu, vatandaşlar ve çocuklar katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Cemil Tancuroğlu, “Bir süt toz fabrikam vardı. Fabrikamın önüne maket inek koydum. Hep içimde çocuk sevgisi vardı. Maket inek proje ile ilgili hiçbir alakası yok. Sadece önünde duruyordu. Bir kız çocuğu geldi. Tahminen 4-5 yaşında. Aslında projenin sahibi de bence o çocuktur. İneğin memesini tuttu. ‘İnek bana süt verirmisin?’ dedi. Öyle bir duygulandım ki anlatamam. Daha sonra ben ‘bu ineği süt verdireceğim’ dedim. 6 yıl üzerinde çalıştık. Projeyi meydana çıkardık. Bizim inekler yem yemiyor ama süt veriyor. Önemli olan gelecek nesillerimize süt, ayran ve süt ürünleri yeme alışkanlığını sağlamak. Aynı zamanda çocuklarımız ineği ve ineğin memesini tanımıyor. Bu vesile ile bunu da tanımış olacaklar” dedi.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Biz çok teşekkür ediyoruz. Böyle bir faydalı projeyi hayata geçirdiğiniz için. Geçen gün Ankara’ya geldiğimizde öğrendik projeyi. Sizlerde Çine’ye gelelim, Çine’yi tanıtalım ve çocuklarımızı gösterelim dediniz. İlçemize geldiğiniz için çok memnun kaldık. Başarılı bir proje. İnşallah hep birlikte büyüteceğiz” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472