banner480

Çine Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

Çine Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
banner269

Çine Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı E. Salih Dinçer başkanlığında gerçekleştirildi.

Çine Belediyesi Ağustos Ayı Meclis toplantısı, Korona virüs salgını dolayısıyla maske ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek gerçekleştirilen mecliste 6 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Çine İlçesi Soğancılar Mahallesi 90 Ada 12 Parsel taşınmaz ile Çine İlçesi Hamidabat Mahallesi 155 ada 22 parsel sayılı taşınmazların takas işlemi ile ilgili Gayrimenkul Satış Komisyonu Raporunun görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi. Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonu, Trafik, Yol ve Şehircilik Komisyonu, Çevre, Sağlık ve Temizlik Komisyonu, Spor, Gençlik ve Sosyal Aktiviteler Komisyonuları 3 kişiden oluşturularak 1 yıl süre ile görevlendirilmeleri kararlaştırıldı. Buna göre; Mustafa Ali Alkan, Cengiz İnce, Şakir Deniz Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonuna, Özden Okumuş, Hasan Yörük, Mithat Burhan Kandemir Trafik, Yol ve Şehircilik Komisyonuna, Mehmet Yavaş Semra Eroğlu ve Efraim Çayır Çevre, Sağlık ve Temizlik Komisyonuna, Mehmet Utku Şahin, Özden Okumuş ve Evren Aytepe Spor, Gençlik ve Sosyal Aktiviteler Komisyonuna tekrar devam etmeleri oy birliği ile kabul edildi.

Belediyeye gelen talep üzerine Kavşit Mahallesinde Haziran-Temmuz-Ağustos Aylarında inşaat yasağı getirilmesi konusu görüşüldü. AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi Evren Aytepe su sorununun ASKİ'ye ait olduğunu ve bu sorunun bir an önce çözümlenmesi gerektiğini vurguladı. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, çok sıkıştırılmış bir karar alınmaması ve maddenin ertelenmesini önerdi. Madde oy birliği ertelenmesi kabul edildi.

İller Bankasından teminat mektubu alınması konusu görüşülerek, Başkan Dinçer, ”Ocak ayında meclisten İller Bankasından kredi almak için yetki almıştık, gerçekleşen bütçemizin yüzde 10 yani 3 milyon kadar. Ama ekonomik sıkıntılardan dolayı daha önce bankalar teminat istemediler bizden ama bu dönemde bankasının biri İller Bankası teminat mektubu, diğer bir bankada Belediye Elektrik Tüketim Vergisini teminat gösterilmesini kabul edeceklerini bildirdi. Biz ikisinin de kararını almak istiyoruz” dedi. Gündem maddesinde İller Bankası’ndan 60 ay vade ve 3 milyon TL’ye kadar ve Belediye Elektrik Tüketim Vergisini teminat verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472