banner488

Çine Belediye Meclisi Yılın ilk toplantısı yaptı

Çine Belediye Meclisi 2016 yılı ilk belediye meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Çine Belediye Meclisi Yılın ilk toplantısı yaptı
banner496
 Çine Belediye Meclisi 2016 yılının ilk toplantısını Yeni Fen İşleri Hizmet Binası Toplantı Salonunda gerçekleştirdi. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in başkanlığındaki toplantıya CHP’li meclis üyesi Tayfun Aslan, AKP’li meclis üyeleri Sezer Çetin ve Yücel Eşiyok mazeretli olarak katılmadı. Görüşülen gündem maddeleri bir sonraki toplantıda karar alınmak ve detaylı olarak incelenmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

Çine Belediye’si Aylık Olağan Toplantıya ait 8 gündem maddesi ve ek olarak 3 gündem maddesi ile toplam 11 gündem maddesi görüşüldü.

Meclis Temmuz’da Tatil

Meclis toplantı gün, saati ve 1 aylık tatilin belirlenmesi konusu görüşüldü. 2015 yılında olduğu gibi, 2016 yılında da Belediye Meclis toplantılarının her ayın ilk Salı günü, 1 aylık tatilin de Temmuz ayında yapılmasına karar verildi.

Huzur Hakkı’na 8 Lira

Meclis Üyeleri ve komisyonların huzur hakkı tespiti konusu görüşüldü. 2015 yılında 90 Lira olan huzur hakkı 2016 yılında 98 Lira olarak karar verildi. 2016 yılında çalışacak tam zamanlı sözleşmeli mimar bin 300 lira ile kısmi zamanlı sözleşmeli avukatın ücreti bin 100 lira olarak kabul edildi. Geçici işçi vizeleri için Başkan Dinçer’e yetki verilmesi kabul edildi.

Kadrolarda Güncelleme

Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile mahalli idare norm kadro ilke ve standartlarına dair yönetmelik hükümlerine göre III, IV ve VII sayılı cetveller görüşüldü, çalışan mühendislerin ve teknikerlerin kadroları her yıl değiştiği için güncelleme oy birliği ile kabul edildi.

Saman Satan İş Yerleri Taşınıyor

Geçen ay görüşülen Çine’de saman satışı yapan iş yerlerinin Hayvan Pazarı Tesisi içerisine taşınması ve Hayvan Pazarı Tesisi alanında bulunan yerlerin 10 yıl süre ile kiraya verilmesi konusu görüşüldü. Yakın yerlerde onlara uygun başka bir yerin olmadığı kanaatiyle Hayvan Pazarı Tesisi içerisine taşınması ve Hayvan Pazarı Tesisi alanında bulunan yerlar 10 yıl süre ile kiraya verilmesi AKP’li meclis üyeleri çekimser oy kullandı. Madde oy çokluğu ile kabul edildi.

Yörükler Köyü’ne Güneş Enerjisi Santrali

Çine, Yörükler Mahallesi Köycivarı Mevkii 102 ada 25 parsel sayılı taşınmaz üzerine GES amaçlı enerji üretim tesisi kurulmasına ilişkin NİP:13368 plan işlem numaralı 1/5000 ölçekli nazım imar planına esas 1/1000 ölçekli uygulama imar planı talebi oy birliğiyle kabul edildi.

Denetim Komisyonu Seçimi Yapıldı

Denetim Komisyonu üye seçimi için, belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi için gizli oy açık sayım usulü ile meclis denetim komisyonu seçimi yapıldı. CHP'den, Mehmet Kıvrak ve Zerrin Erol Durdu ve AKP’ Den Muhammed Doğan olmak üzere toplam 3 meclis üyesi denetim komisyonuna seçildi.

Ek gündem maddelerinde Cumhuriyet Mah. 83 Ada 6 Parsel’ in imar plan tadilatı ( Tarım Kredi Koop ile alakalı) ve  İbrahim Kavağı Mahallesinin yerleşik alan teshiti, imar komisyonuna oy birliği ile sevk edildi. Yeni Mahalle 385 Sokak No 52’de bulunan Sosyal Tesislerde yapılacak düğün, nişan, nikah merasimlerinde alınacak ücretlerin belirlenmesi ve kat mülkiyeti ve kat irtifakı tesislerinde proje kontrol ücretinin 2. Maddesinin sehven 250 Tl. yazıldığından 275 Tl. olarak değiştirilmesini ilçe komisyonuna sevk edildi.

Tarım Fuarları Açmalıyız

Gündem dışında söz alan AKP’li meclis üyesi Mehmet Karcı uygun görülen bir yerde Belediye olarak Tarım Fuarı düzenlenmesini istedi. Önceki yıllarda yapıldığını ama ne kadar başaralı olduğu konusunda pek bilgisinin olmadığını söyleyen Başkan Dinçer, “Bununla ilgili oda başkanlarımızla da toplanarak Tarım Fuarı açılması konusunda görüşelim, yapmak için uğraşalım ve bu konu üzerinde çalışmamız gerekli. Ay içesinde özellikle çiftçilikle uğraşanlardan bir komisyon düzenleyelim” dedi.







Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2016, 03:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472