banner488

Çine Belediye Meclisi, Şubat Ayı Toplantısını Yaptı

Çine Belediye Meclisi 2016 yılı Şubat meclis toplantısını yaptı. Meclis Gündeminde 9 gündem maddesi görüşüldü.

Çine Belediye Meclisi,  Şubat Ayı Toplantısını Yaptı
banner496
Çine Belediye Meclisi’nin Şubat Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Salih Dinçer, başkanlığında Yeni Fen İşleri Hizmet Binası Hizmet Binası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya CHP’li Tayfun Aslan ile AK Partili Veysel Tetik ve Mehmet Karcı mazeretli olarak katılmadı.

Toplantıda, 5 gündem maddesinde imar konuları görüşüldü. Çine Yörükler Mahallesi Köycivarı Mevkii 102 ada 25 parsel sayılı taşınmaz üzerine GES amaçlı enerji üretim tesisi kurulmasına ilişkin NİP:13368 plan işlem numaralı 1/5000 ölçekli nazım imar planına esas 1/1000 ölçekli uygulama imar planı talebi ile ilgili İmar Komisyonu Raporu görüşüldü, Cumhuriyet Mahallesi 83 ada 6 parsel sayılı taşınmazın İmar Plan Tadilatı ile ilgili İmar Komisyonu Raporu görüşüldü, İbrahimkavağı Mahallesinin yerleşik alan sınırlarının belirlenmesi ile ilgili İmar Komisyonu Raporu görüşüldü, Saraçlar Mahallesi 113 ada 50-51-52-53-54-55 parsel sayılı taşınmaz üzerine GES amaçlı enerji üretim tesisi kurulmasına ilişkin NİP:15828 plan işlem numaralı 1/5000 ölçekli nazım imar planına esas 1/1000 ölçekli uygulama imar planı talebi görüşüldü, 6360 Sayılı Kanun gereğince köylerden mahalleye dönüşen yerlerdeki özel ağaçlandırma ve özel imar-ihya projesine ait iş ve işlemleri yürütmek üzere görevlendirilecek personelin belirlenmesi ve yetki verilmesi konusu görüşüldü, Belediyemiz 2016 Yılı Tarifeleri ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu görüşülerek, oylamaya sunulan gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 6. Maddesinde yer alan, Belediye öncülüğünde yapılacak olan Deve Güreşi Festivali görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi. Geleneksel hale getirdikleri Deve Güreşi Festivali'ni bu yıl da tekrarlayacaklarını söyleyen Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Bu konuda meclis üyelerinden yetki almamız gerekiyor. Bilet satmaya başladık. 30-40 bin lira civarında gelirimiz oluyor. Tezgahları ihale yöntemiyle satıyoruz. Buradan 10 bin lira gelir elde ediyoruz. Bilet satışlarımızla birlikte yaklaşık 45-50 bin lira gelirimiz oluyor. Geçen yıl 65-70 bin lira civarında harcama olmuş. Belediye bütçesinden 15-20 bin lira gibi bir para aktarıyoruz” dedi.

Gündemin 8. Maddesi, Sınırlı Sorumlu Çine Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne ortak olunması konusu görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi. Başkan Dinçer konuyla ilgili açıklası; “Mutaflar Mahallemizdeki yaklaşık 30-40 arkadaşımız, bir kooperatif kurdular. Bu kooperatifi istedikleri yere ulaştıramadılar. Aydın Büyükşehir Belediyesi, bütün ilçelerde kullanılmak üzere 1 milyon 500 bin lira ile 2 milyon 500 bin lira arasında çiçek satın alıyor. Büyükşehir'in kullanacağı çiçeği biz yetiştireceğiz. Mutaflar Mahallesi halkıyla başlayıp, daha sonra bu kooperatife üye olmak isteyen herkes, hangi mahalleden olursa olsun bu kooperatife üye olabilecek. Kooperatif bünyesinde Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kuracağı seralarda verilecek tohumlarla çiçek yetiştireceğiz. Fiyatı önceden belirlenecek ve bu konuda Büyükşehir Belediyesi ile protokol yapacağız. Büyükşehir'in bizden talebi de Çine Belediyesini de bu kooperatifte olması. Ben de Çine Belediyesi'ni temsil etmek için burada başkan olacağım. Bu konuda sizlerden yetki istiyorum” dedi.

Gündemin son maddesi Hamidabat Mahallesi Muhtarlığına büro tahsisi görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi. Hamidabat Mahallesi Muhtarı Nilgün Bulut’un yer tahsis konusunda Başkan Dinçer, “Hamitabat Mahalle muhtarımız mevcut yerinden çıkıyormuş. Yeni ve Şevketiye mahalleleri muhtarlarımızın beraber kaldığı bir dükkân vardı. Onun yanında boş bir dükkanımız var. Orayı kendinse tahsis etmemizi talep etti. Bence uygundur.”

Bilgilendirme olarak meclis üyelerine açıklamada bulunan Başkan Dinçer, “AK Partili yönetici arkadaşlarımızla görüşmelerde bulunduk. Geniş kapsamlı olarak Çine için hep beraber bir şeyler yapma çabası içerisindeyiz.  Öncelikli olarak yapılması gereken Hükümet ve Adliye Binası olduğu görüşünde karar kıldık hep beraber. Adliye Binası’nın da çarşı merkezinde olması konusunda uygun görüşler yapıldı. Şu an bulunan alan yetmiyor, Adliye, Belediye ve Hükümet Konağı ayrı ayrı üç bina olmak zorunda. Belediye’ye ait pasaj ve Tarım Kredi Kooperatifi’nin bulunduğu bir alan var bunları bu projenin içine dahil edersek ancak 3 bina için yer yeterli olacak. Ben görüşmelerimizde bu konu ile ilgili tek yetkili olmadığımı, belediye meclisindeki arkadaşlarımla da görüşeyim dedim. Sizlerin de görüşlerini alarak çalışmalara devam edilmesi konusunda olur verirseniz, yaklaşık 7 ile 8 dönüm arasında bir alan çıkacak ve pasajdaki kiracıları mağdur etmeden çalışmalarımıza başlamak istiyoruz. Gündemimize geldiğinde sizlerin de desteği ile onaylamış olacağız. Bir diğer konu meşhur Çine Yem tarım İl Müdürlüğüne devredilmişti, Valilik tekrar toplandı yüzde 45’lik hisseyi tekrar Çine Belediyesi’ne verdi. Yani Çine Belediyesi’nin hissesi yüzde 85’e çıktı. Bu şirket borçlu bir şirket, Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’yla konuştum, bu borcu bunun üzerinden nasıl alabiliriz. Ege-Et’e olan borcu kaldırabilirsek şirketi temiz hale getirebilirsek ihaleye çıkararak ister satabiliriz isterseniz kiralayabiliriz. Bunun üzerinde çalışmalarımız devam ediyor, sizlerin de tanıdığı firmalar varsa hem süt toplama hem de yem üzerine olan şirket olursa daha iyi olur, fabrikayı kiralayabiliriz veya satabiliriz” dedi.








Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472