banner488

Çine Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı Yapıldı

Çine Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı Yapıldı
banner496

Çine Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı, Belediye meclis üyesi Mehmet Kıvrak Başkanlığında yapıldı. Toplantıda Mustafa Demir ve Akın Güzel encümen üyeliğine seçildi.

Çine Belediyesi Sosyal Tesisler ve Düğün Salonu’nda yapılan Çine Belediye Meclis toplantısında, Faaliyet Raporu görüşülecek olmasından dolayı meclis başkan vekili olarak Mehmet Kıvrak tarafından yönetildi. 2017 Yılı Faaliyet Raporunu AK Partili belediye meclis üyeleri rapora ret oyu kullanırken, faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Gelir Noktasında Borçlar Yüksek

Faaliyet raporları üzerinde söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Muhammet Doğan, “2017 yılı bütçesi 36 milyon 276 bin liramız vardı. Gerçekleşme oranlarına baktığımızda gelir gerçekleşme oranı yüzde 62, gider gerçekleşme oranı yüzde 68’i gösteriyor. Blancolarımızda hazır değerlerde 3 milyon 212 bin liramızın olduğu görülmekte. Kısa ve uzun vadelerde toplam 11 milyon 138 bir lira borcumuzun olduğu yani 2017’dan 2018’e devir edin 7 milyon 926 bin lira borcumuzun olduğu görülmektedir. Gelir noktasına baktığımızda biraz yüksek rakam. Bununla ilgili açıklamada bunulacak mısın? Ayrıca Temsil Ağırlama ve Fuar Organizasyonlarına toplam 622 bin lira para harcandığını ve bu rakamı da yüksek buluyoruz” dedi.

Faaliyet raporunda eksikliklerin ve zayıflıkların bulunduğunu değinen AK Partili meclis üyesi Veysel Tetik, “Araç filomuzun yetersizliği. Mevcutta 55 aracımız olduğu, bunların 14 tanesi motosiklet olarak görüyor. İlçemizde 3 tane cenaze aracı, 4 tane çöp kamyonu ve bir tane vakumlu çöp aracının bulunmakta. Bu araçlar ilçede hizmet konusunda yetersiz kalıyor. Bunların sayılarını artırmamız gerekir. Ayrıca 2017 yılı Nisan ayında 630 ile başlayan 205 ile sona eren gider kaleminde; personele, ikramiye ve benzeri ödemeler 359 bin lira yazıyor. Bu işçilere ödenen kalemden değil. Bunlar nelerdir?” dedi.

Çok fazla bir borç olduğunu düşünmediği belirten Çine Belediye Başkanı E. Salih Dinçer “8 milyona yakın bir borç belediyeler için çok fazla bir borç değil. Bir yıllık bütçemizin beşte biri kadar aşağı yukarı bir borcumuz var. Belediyemizin borç yönetme açısından iyi belediyelerden birisi olduğunu düşünüyorum. Resmi plakalı araçlarımızı kiralama yöntemi ile kullanıyoruz daha ekonomik olduğu düşüncesiyle. Cenaze aracı gibi eksikliğimiz varsa görüşerek artırabiliriz. İkramiye ödemelerinde sporculara ve yarışmalara katılan öğrencilere destek olduk ” dedi.

Denetim Raporu

Meclis gündeminin ikinci maddesi, 2017 Yılı Denetim Komisyonu Raporu meclis üyelerine okundu. Çine Belediyesi 2017 yılı meclis denetim raporunda; 5393 Sayılı Belediye Kanununun 25. Maddesine istinaden 2017 yılında 22 milyon 758 bin gelir tahakkuk etmiş, 2016 yılından devreden 2 milyon 509 bin lira alacakla toplam 25 milyon 268 bin lira tahakkuktan 22 milyon 648 bin lira tahsil edilmiş, 2 milyon 620 bin lira alacak olarak tespit edilmiştir. 2017 yılı bütçesi 36 milyon 276 bin lira olarak onaylandı, 24 milyon 642 bin lira ödenek harcandığı tespit edildi.

Sosyal ve Kültür Tesisi

Üçüncü Gündem maddesi; Kuruköy Mahallesi 239 ada 4 parsel sayılı taşınmazın Aydın Büyükşehir Belediyesine sosyal ve kültürel tesis yapılması şartıyla devir edilmesinin görüşüldü Yeniköy Mahallesi için Sosyal ve Kültürel evi yapılması oy birliği ile devir edildi.

Çine Yem Besicilik ve Süt San.Tic.A.Ş’nin devri

Dördüncü gündem maddesinde; Çine Yem Besicilik ve Süt San.Tic.Aş.’de bulunan Belediyemiz hisselerinin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bedelsiz devir edilmesinin görüşüldü. AK Partili belediye meclis üyeleri bu karara ret oyu verirken Çine Yem’in Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne bedelsiz devir edilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Devir işlemi ile ilgili söz alan AK Partili belediye meclis üyesi Veysel Tetik, “Çine Yem, Ege ET’in hemen yanında Yolboyu Mahallesi’nde 10 dönümlük bir araziye sahip. Büyükşehir’e 800 bin lira gibi borç gözüküyor. Bu taşınmaza ekspertiz rapor çalışması yapıldı mı? 2008 yılında ekspertiz 10 yıl önce 750 bin lira değer biçilmiş. Çine için çok değerli ve önemli bir arsa. Büyükşehir'e devredilmemesini, Çine Belediyesi olarak hizmet vermesini istiyoruz. Çine Belediyesinin menfaatleri öncelikli olmalı” dedi.

Arazi olarak sorunumuz yok, proje için devretmek istediklerini söyleyen Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Biz ticari bir kurum olarak görmediğimiz için ekspertiz rapor çalışması yapılmadı. Büyükşehir’e devrederken o atıl durumdaki fabrikanın tekrar vatandaşın hizmetine sunulmasını düşündük. Çine Yem'in 800 bin lira borcu var ve bu borcu belediye olarak ödeyecek durumda değiliz. Bu borçların çoğu kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçlar. Esasında Çine belediyesi sorumlu değil, o dönemde yönetimde kim bulunduysa onlarla ilgili sorunu çözmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu

Belediye Çalışma Yönetmeliği’nin 21’nci Maddesine göre İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonlarının görev süresi 1 yıl ve üye sayısı 3 olarak belirlendi. 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 24’ ncü Maddesine Göre İmar Komisyonu, Hasan Yörük, Mutlu Sarıbaş ve Veysel Tetik'ten, Plan ve Bütçe Komisyonu, Mehmet Kıvrak, Zerrin Erol Durdu ve Muhammet Doğan’dan oluştu. 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 33’ncü Maddesine Göre kapalı zarf usulü ile gerçekleşen seçimde 18 oy alarak Mustafa Demir ve Akın Güzel encümen üyesi seçildi.

Bahar Şenliğine Destek

Ek gündem Maddesi olarak Çine Belediyesi ve Alabanda Kültür Varlıklarını Koruma ve Değerlendirme Derneği tarafından gerçekleştirilecek olan Alabanda Bahar ve Kültür Şenliği'ne maddi destek talebi görüşülerek oy birliği ile kabul etti.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2018, 20:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472