banner480

Çine Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

Çine Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı
banner269

Çine Belediye Meclisi, ilk toplantısını Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda, tüm meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirdi. Çine Belediye Meclisi bu yıl Temmuz ayında tatil yapmayacak.

Çine Belediye Meclisi 2019 yılında tatil yapmayacağı ve 12 ay çalışacakları belirlendi. Çine Belediye meclisinde toplantı günü, her ayın ilk Salı günü saat 15.00'te Çine Belediyesi Sosyal Tesisler ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirilmesi ve bir aylık tatilin kaldırılması uygun görüldü. Toplantıda, Meclis Başkan Vekilleri, Encümen ve Komisyon Üyelikleri seçimi yapıldı. Gündem öncesinde konuşan Başkan Enver Salih Dinçer, “5 yıl boyunca beraber çalışacağız, Seçim bitmiştir, görevimizi en iyi şekilde yapamaya çalışacağız. yeni dönemin ilçemize hayırlı olmasını dileyerek, yeni seçilen meclis üyelerine de görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

AK Parti Meclis üyelerinden söz alarak uygun görülürse tekliflerini belirten M. Burhan Kandemir,” Birinci başkan vekilinin sizin seçtiğinizi, ikinci başkan vekilini bizim arkadaşlarımızdan bir tanesi olsun” dedi. Teklife Çine Belediye Başkanı ve meclis başkanlığı yapan Dinçer, “Yok, bizim seçtiğimiz, derken bizim seçtiğimizi öneriyorum, sizin teklifiniz varsa siz kendiniz seçebilirsiniz” dedi. Gündem Maddelerinde Başkan Dinçer’in önerdikleri isimleri Millet İttifakı meclis üyelerinin hepsi kabul ederken Cumhur İttifakı meclis üyeleri kendi partili üyelerin isimlerini yazdı. Gündem maddeleri Millet İttifakının oy çokluğu ile kabil edildi. AK Partili meclis üyeleri gündem dışı olarak yapılan dağılımın hoş olmadığını belirtti. Başkana ‘seçim bitti rozetleri çıkartalım dediklerini’ hatırlattılar. Biz toplantıdan gidelim isterseniz dediler. Başkan Dinçer, rozetleri çıkarttıklarını, gündem maddelerinin oy çokluğu ile karar alındığını söyledi. Gündem dışı görüşmeler basına kapalı olarak devam etti.

Gündemin ilk maddesinde Meclis Başkan vekilliği gizli oyla seçimleri yapıldı. 1. başkan vekilliğine CHP'li Mehmet Kıvrak, 2. başkan vekilliğine CHP'li Hasan Yörük oy çokluğuyla seçildi. Gündemin ikinci maddesi Mecliste katip üye seçimleri gizli oyla yapılırken katip üyeliklere CHP'li Mehmet Utku Şahin ve Özden Okumuş asil üye, Mustafa Ali Alkan ve Mehmet Yavaş yedek üye olarak oy çokluğuyla seçildi.

Üçüncü gündem maddesi Komisyonların ve görev sürelerinin belirlenmesi açık oylama ile gerçekleşti. Komisyonlar 3 kişiden oluşturuldu. Görev süreleri de 1 yıl olarak oy birliği ile kabul edildi. Buna istinaden oy oranına göre 2 tanesi Millet İttifak’ından 1 kişinin de Cumhur ittifakından seçileceği belirlendi. Plan bütçe komisyona Başkan Dinçer, Millet İttifakından Mehmet Kıvrak, Cengiz İnce ve Cumhur İttifakından Mutlu Menderes Eşiyok’u önerdi. Cumhur İttifakı kendi üyeleri arasından kendileri karar vermek istedi. Teklif kabul edilmedi ve daha sonra oylamaya önerilen isimler sunuldu. Oy çokluğu ile kabul edildi. İmar komisyonu açık oyla seçimi için Millet İttifakından Hasan Yörük ve Semra Eroğlu, Cumhur İttifakından Muhammet Demir önerildi. Gündem Maddesi oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye Encümen üyeliklerine gizli oyla seçimi de Millet İttifakından M. Utku Şahin ve Özden Okumuş olarak önerildi. Oy çokluğu ile 1 yıllığına Şahin ve Okumuş seçildi. Ege Belediyeler Birliği seçimi açık olarak oylandı ve asil Özden Okumuş, yedek Hasan Yörük olarak oy çokluğu ile kabul edildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472