banner488

Çine Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı Yapıldı

Çine Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı Yapıldı
banner496
Çine Belediyesi, Ekim ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer başkanlığında gerçekleştirilen, 2017 yılı Ekim ayı Meclisinde 5 gündem maddesi görüşülerek, karara bağlandı.

2018 Yılı Bütçesi 42 Milyon 862 Bin Lira

Yeni Fen İşleri Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda ilk olarak Çine Belediyesi’nin 2018 mali yılına ait performans programını Komisyon Başkanı Mehmet Kıvrak bilgilendirdi; “2018 bütçe teklifi olarak; Personel giderleri 5 milyon 769 bin, sosyal güvenlik prim giderleri 850 bin, mal ve hizmet alım giderleri 20 milyon 479 bin, faiz giderleri 400 bin, cari transferler 404 bin, sermaye giderleri 10 milyon 278 bin, sermaye transferleri 1 milyon 282 bin, yedek ödenekler 3 milyon 400 bin olmak üzere toplam 42 milyon 862 bin liradır. İzleyen yıllar yüzde 5 artış yapılarak 2019 yılı 45 milyon 5 bin 100 lira, 2020 yılı 47 milyon 255 bin 461 liradır” dedi. Gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

Belediye Tarifelerine Yüzde 10 Artış

Komisyon Başkanı Mehmet Kıvrak ikinci gündem maddesiyle ilgili olarak açıklamasında; 2018 yılı Belediye Tarifeleri görüşülerek; ‘5.9,2017 tarihinde komisyona havale edilen 45 numaralı kararda 2018 yılı Belediye Tarifeleri Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oy birliğiyle karar verildi’ denilmektedir. Komisyonun görüşü; Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2018 yılı Belediye Tarifeleri üzerinde yaklaşık yüzde 10 civarında bir artışa gidildiğini söyleyerek, oylamaya geçildi. Gündem maddesi komisyondan onaylandığı şekilde oy birliği ile kabul edildi.

Belediye, Kat Artışı Taleplerini İncelenecek

Üçüncü madde; Cumhuriyet Mahallesi 505 ada 4 parsel İmar Plan Tadilatı ile ilgili açıklamada; A Gurubu Şehir Plancısı Ayla Yüksel’in imar plan tadilatı ile ilgili plan raporu komisyonca incelenmiş, yapılaşma koşullarının 4 kata değiştirilmesi komisyon tarafından uygun görülmüştür. Konuyla ilgili kısa bir değerlendirme yapan Çine Belediye Başkanı Dinçer; “Daha önceki mevcut toplantılarımızda sizlere bahsetmiştik. İnşaat mühendisleri ve müteahhitlerden kat artışı ile ilgili taleplerin olduğunu görüşmüştük. Ancak Çine Belediyesi olarak, Çine’de kat artışını kabul edebiliriz ama yoğunluk artışına izin vermeyeceğiz demiştik. Bu yerle ilgili eski belediye başkanı Celalettin Kocamaz’ın bir talebidir, komisyonumuz inceledi ve şu an hem kanunlar hem de imar bölümünün görüşlerine uygun bir başvuru olduğunu düşünerek rapor hazırlandı. Herkesten buna benzer talep geldiğinde yoğunluk artışı olmadığı sürece, yani bir dönüm araziye 500 metrekare taban alanına inşaat yapabiliyor.  Bununda 4 kat izni olduğunu düşünelim, 4 kata 2 bin metrekareye inşaat yapabiliyor. Bize başvurarak diyebilir ki; Ben bu 2 bin metrekare yeri taban alanı 500 değildi 400’den 5 kat yere yaparak, yeşil alanı artırmak, otoparkı artırmak ve yolu genişletmek istiyorum diye talepte bulunabilir. Belediyemiz İmar Komisyonu olarak ve Çine Belediyesi olarak her zaman her kişiden gelen bu tür taleplere açığız. Tabi ki bunların kanuna uygun olması gerekiyor ve taleplerin çok afaki olmaması gerekiyor. Bir kat, iki kat artırabiliriz ama 4 kat olan yeri de 8 kat, 10 kat yapmamız da uygun değil. Talepler İmar Komisyonumuz tarafından uygun görülürse Büyükşehir Belediyesi’ne onaylanmak üzere gönderilecektir” dedi. Üçüncü madde oy birliğiyle kabul edildi.

5 Yer, ‘İçkili Yer Bölgesinden’ Çıkarıldı

Dördüncü madde; İlçemiz İçkili Yer Bölgesinden çıkarılacak yerlerin görüşülmesiyle ilgili Başkan Dinçer, “Üç yılda bir rutin kontrol için Belediyemizde müfettişler var. 3 yıllık geçmişteki kararlarımızı inceliyorlar. 5 yerin içkili yer bölgesine uygun olmadığını düşünüyorlar. Noter Sokağı, Yeni Mahalledeki Çine Sosyal Tesisinin yanındaki Düğün Salonu, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası sokağı, Otogar Bölgesi ve Bulvardaki kapanan Alibabanın bulunduğu yerlerin içkili yer bölgesinden çıkarılmasını istenmiştir” diyerek oylamaya sunuldu. Oybirliği ile kabul edildi.

Akçaova, 5 Mahalleye Bölünmeli mi?

Beşinci gündem maddesi; Akçaova Mahallesi sınırları içerisinde yeni mahalleler kurulması konusunda Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yavaş’tan bir talep geldi. Mehmet Yavaş, Büyükşehir Belediyesi’nden daha fazla hizmet alabilmek için böyle bir talepte bulunduklarını söyledi. Yavaş, “Tek mahalle olduğu için yollarla ilgilenilmiyor ve yolların sorunlarını belediyemizin üzerine bırakıyorlar” dedi. Başkan Dinçer, “Akçaova Beldesi eski dönemde, Cumhuryet, Orta Mahalle, Bekarlar, Hacımemişler ve Çömlekçi adında beş tane mahalleye ayrılıyordu. Büyükşehir yasasıyla bir belde tek bir mahalleye dönüştürüldü. Bu mahalleleri birbirine bağlayan yollar asfalt olmasına rağmen Çine Belediyesi’nin yetkisinde kaldı. Biz buralarda yenileme çalışması yaptırmak istiyoruz ama bize ait olduğu için yapmıyorlar. Hem bu yolları yaptırtmak hem de Büyükşehir’den daha fazla hizmet alabilmek için tekrar 5 mahalleye bölünmesini istiyoruz” dedi.

AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve eski Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi’nin görüşünü almak için söz verildi.  İsmail Çerçi, “Mahalleler iç içe girmiş durumda ayırmanın bir anlamı yok. Birbirlerinden ayrılan bir yolları yok. İki mahallede toplam kaç kişi, kaç hane var biliyor musunuz? Çömlekçi ve Hacımemişler’de 25 hane bile yok. 300-350 metre yol için mahalleleri ayırmanın bir anlamı yok. Akçaova’da kamuoyu araştırması yapılsın” dedi.

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Muhammet Doğan ise son madde ile ilgili söz alarak; “5 Mahalleye Büyükşehir’in hizmet gitmediği için ayrılması isteniyor. Bu mahalleleri böldüğümüzde Büyükşehir’den hizmet gideceği söyleniyor. Peki ayırdığımızda bu mahallelere Büyükşehir hizmet götürecek mi?” dedi.

Son olarak Başkan Dinçer İmar Komisyonuna havale edilmesini önererek oylamaya sundu; Red oyu kullanan olmadı, AK Parti Belediye Meclis üyeleri çekimser oldukları 5. gündem maddesi CHP Belediye Meclis üyelerinin oy çokluğu ile İmar Komisyonuna havale edildi.







Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472